sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NAŠI PO UMAGU IN POREČU ZADOVOLJNI, SLEDI ŠE “MAGISTRALA”

5. 3. 2017

Sobotna in sredina preizkušnja v Poreču oziroma Umagu našim ni prinesla pretirano dobrih uvrstitev, čeprav je trener Zevnik zadovoljen z nastopi. V četrtek se prične tradicionalna Istrska pomlad, s katero se bo zaključil program dirk v Istri.

Jernej Švab v cilju dirke Umag Trophy

V sredo je bila najprej na sporedu dirka Umag Trophy, ki ji tradicionalno konec tedna sledi še Poreč Trophy. Prva je bila na sporedu petič in še četrtič jo je osvojil Slovenec, medtem ko je bila dirka v Poreču na sporedu že petnajstič. Obe sta se končali s ciljnim sprintom in obakrat je zmagovalec postal član avstrijske ekipe Amplatz BMC.

Na obeh dirkah naši niso bili v ospredju. V Umagu je kot najboljši, na 36. mestu končal Jernej Švab, v Poreču pa Jaka Primožič kot 51. Trener Matjaž Zevnik je poudaril, da se sezona šele dobro začenja:“Splošno gledano fantje ne dirkajo slabo. Manjka jim nekaj borbenosti, da bi pokrili kakšen beg ali se v sprintu uvrstili nekje v dvajseterico. Želim si, da bi bili med dirko bolj aktivni, počasi pa bo potrebno doseči tudi kakšno lepo uvrstitev.” 

V sredo bodo naši fantje že odpotovali v Umag, kjer se v četrtek z dvokilometrskim prologom pričenja letošnja Istrska pomlad. Po prologu sledijo še tri etape, zadnja se bo odvila na trasi Pazin – Umag. O poteku vseh etap vas bomo obveščali na naših družbenih omrežjih, v nedeljo pa sledi poročilo celotne dirke na naši spletni strani.