Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NE NAJBOLJ USPEŠEN ZAČETEK SEZONE ZA ČLANSKO EKIPO

19. 2. 2017

Z današnjo dirko v Poreču se je pričela letošnja sezona za člansko kategorijo. Zmaga v Italijo, naši se žal niso najbolj izkazali.

Slabih 160 kilometrov dolga dirka GP Laguna s startom in ciljem v Poreču se je razpletla dokaj pričakovano. Pričelo se je z nekaj začetnimi poskusi pobegov, a do zaključka glavnina ubežnikim ni dopustila kakšnega presenečenja. Ko se je glavnina v zaključnih kilometrih razbila na dva dela se je pričelo zares. Od naših je bil tik za prvo skupino Jaka Primožič, ki je imel kasneje smolo in padel, a vseeno prišel do cilja z nekaj minutnim zaostankom. Najvišje se je od naših uspelo uvrstiti Jerneju Švabu, ki je končal na 70. mestu.

Vodja ekipe Matjaž Zevnik ni bil zadovoljen z izplenom in poudaril da se mora ekipa še veliko naučiti: “Dejstvo je, da tako mlada in neizkušena ekipa težko konkurira najboljšim a vseeno to ni izgovor. Pričakoval sem več, mogoče tudi Primožiča v prvi skupini. Vem, da je za mlade potrebnih kar nekaj kilometrov preden se navadijo tempa kategorije elite. Trudili se bomo še naprej, v prihodnjih tednih sledi še kar nekaj priložnosti, ki jih bomo poskušali čimbolje izkoristiti.”

Naslednji preizkus za člansko ekipo bo že prihodnji konec tedna, ko bo na sporedu prva dirka na slovenskih cestah v Izoli.