sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NEJA IN ANA NOVI DRŽAVNI PRVAKINJI!

14. 5. 2017

Danes je v Komendi potekalo državno prvenstvo za kategorije dečkov, deklic ter mlajših mladink. Nova državna prvakinja pri deklicah B je postala Neja Kalan, Ana Ahačič je prav tako ponovila lanski uspeh! Dečkom je kazalo dobro, a se ni izšlo po pričakovanjih.

Ana Ahačič v majici državne prvakinje

Letošnje borbe za majice državnih prvakov in prvakinj so potekale v Komendi, kjer se zmage največkrat osvajajo na zadnjem ciljnem vzponu. Nič drugače ni bilo letos, 200 metrov dolg klanec je odločil dirki dečkov C in B, medtem ko so se v najstarejši kategoriji za zmago udarili trije ubežniki.

V prvi dirki dečkov C ter deklic C in B, ki so prevozili 5 krogov, so naši kolesarji nastopili zelo borbeno, a jim je na koncu vseeno zmanjkalo moči. Kot najboljši je državno prvenstvo zaključil Maj Flajs na 7. mestu, na 9. mesto pa se je uvrstil Erazem Valjavec. V isti dirki so nastopile tudi deklice B, kjer je Neja Kalan v sprintu glavnine suvereno osvojila prvo mesto, ter oblekla majico državne prvakinje za leto 2017!
Dirka dečkov B ter deklic A je bila dolga 8 krogov oziroma slabih 27 kilometrov. Kakšnih večjih napadov iz glavnine nismo videli, tako, da je državnega prvaka znova določil ciljni vzpon. Najmočnejši je bil tekmovalec Radenske Roga, od naših je bil najbližje deseterici Žan Križnar na 11. mestu. Med deklicami A, ki so nastopile z dečki B je Eva Prevc v sprintu glavnine malo zaostala za zmagovalko in se uvrstila na drugo mesto.
V dirki dečkov A, kjer so nastopile tudi mlajše mladinke je po treh krogih glavnini ušla peterica kolesarjev, ki je kasneje razpadla na trojico. Ubežniki so bili složni do cilja in se pomerili za zmago, v ozadju pa je glavnina zaostala približno 4 minute. Med zasledovalci sta bili tudi naši mladinki, ki sta se pomerili za zmago. Hitrejša je bila Ana Ahačič, ki je ponovila lanski uspeh in ponovno oblekla majico državne prvakinje. Tjaša Sušnik pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom.

VSI REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Pester koledar dirk v maju se za najmlajše nadaljuje prihodnji konec tedna, ko sledi tridnevna etapna dirka v Idriji, nato pa konec meseca že za naše kolesarje prve letošnja domača dirka na Trsteniku.