sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NEJA IN EVA NOVI DRŽAVNI PRVAKINJI V KRONOMETRU

9. 9. 2017

Najmlajši kolesarji in kolesarke našega kluba so preteklo soboto nastopili na državnem prvenstvu v vožnji na čas, ki ga je kot že zadnjih nekaj let, gostil Otočec. Novi državni prvakinji sta postali Neja Kalan in Eva Prevc pri deklicah, pri dečkih je Aljaž Petek končal na stopničkah.

Vsi dobitniki medalj na letošnjem državnem prvenstvu

Trasa vožnje na čas za dečke in deklice že nekaj let poteka ob Gradu Otočec pri Novem Mestu, kjer dečki C in B, ter deklice prevozijo en krog v dolžini 4200 metrov, dečki A pa s krogom opravijo dvakrat, kar znese 8100 metrov.
Največ veselja sta tokrat v našo ekipo prinesli zmagi deklic Neje Kalan in Eve Prevc, ki sta, vsaka v svoji kategoriji, suvereno premagali zasledovalke in se zasluženo veselili majic državnih prvakinj za letošnje leto. Med dečki je bil najuspešnejši Aljaž Petek, ki je za zmagovalcem iz ljubljanskega Roga zaostal zgolj sedem sekund, ter se uvrstil na najnižjo stopničko v kategoriji B. Odlično ekipno predstavo so zopet prikazali dečki C, saj so se kar štirje uvrstili med prvo deseterico. Marcel Zornada je tretje mesto zgrešil za manj kot sekundo, na šestem je končal Erazem Valjavec, na 9. in 10. mestu pa sta končala Jan Lešnik in Enej Božnar Prosen. V najstarejši kategoriji dečkov A je nastopil Aljaž Krč, ki se je uvrstil na 7. mesto.