sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NEJA IN TJAŠA STA NOVI DRŽAVNI PRVAKINJI!

4. 6. 2018

Pretekli vikend je v Gabrju na Dolenjskem potekalo državno cestno prvenstvo za kategorije deklic, dečkov ter mlajših mladink. Z dvema naslovoma sta nas razveselili Neja Kalan in Tjaša Sušnik, blizu uspeha pa so bili tudi dečki. Dirka mlajših mladincev se je odvila po notah domačinov.

Državni prvakinji Neja Kalan in Tjaša Sušnik

Dirka v Gabrju je bila že velikokrat trasa državnega prvenstva mlajših kategorij, ki se pomerijo na slabih 5 kilometra dolgem desnem krogu z 90 višinskih metrov razlike. V prvi dirki dečkov C, ki so prevozili 2 kroga je Erazem Valjavec odpeljal dobro dirko, sledil najboljšim, v zaključku pa mu je zmanjkalo nekaj moči, v sprintu glavnine je zasedel 3. mesto.
Dečki B so se štirikrat podali v zahteven krog v Gabrju, njihova dirka je bila že nekoliko bolj atraktivna od prve. Skupina se je manjšala iz kroga v krog, v zaključni sprint je prišla peterica kolesarjev, med njimi tudi Maj Flajs in Marcel Zornada. Flajs je tako kot besniški kolega Valjavec v sprintu iztržil odlično 3. mesto, Zornada pa se je uvrstil na 5. mesto. Z dečki B so nastopile tudi deklice A, kjer je Neja Kalan nekaj časa le sledila svojim konkurentkam. Ko so te malce zaostale je dodala na plin in končala tik za absolutno deseterico, ter dobro minuto pred prvo zasledovalko. S tem je ponovila lanski uspeh iz Komende in obranila naslov državne prvakinje.
Malce ležerna je bila dirka dečkov A v prvih dveh krogih, ko skupina ni imela večjega interesa. Kasneje je prišlo do nekaj napadov, med njimi je bil aktiven tudi Aljaž Petek, ki je nekajkrat poizkusil z napadi. Glavnina je vseeno ostala skupaj, sledil je sprint 12 kolesarjev, ki sta ga dobila kolesarja Roga. Najboljši od naših je končal Petek na 7. mestu. Izvrstno je v tej dirki nastopila tudi mlajša mladinka Tjaša Sušnik, ki je bila vseskozi ob najboljših, v sprintu je dosegla absolutno 9. mesto, kar je zadoščalo za prednost slabe minute pred zasledovalko Ano Ahačič. Tjaša je tako osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje na cestni dirki.

VSI REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA V GABRJU

Poleg državnega prvenstva za mlajše kategorije, so v Gabrju nastopili tudi mlajši mladinci, ki so se pomerili le za točke Pokala Slovenije. Dirka ni bila dosti podobna predhodnim v letošnji sezoni. Prva favorita Gal Glivar in Matic Maček sta vseskozi dobro nadzirala en drugega, kar so izkoristili drugi kolesarji, predvsem kolesarji Adrie Mobil, ki so bili stalno v pobegu. Od naših je bil v ospredju nekaj časa Luka Ziherl, nato sta iz skupine napadla tudi Erik Škrlec in Urban Tkalec. Po devetih krogih, oziroma slabih 45 kilometrih je bil od naših najbolje uvrščen Ziherl, ki se je uvrstil na 8. mesto.