sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NEJA KALAN SKUPNA ZMAGOVALKA ZIMSKE LIGE, MAJ FLAJS STOPNIČKO NIŽJE!

16. 1. 2017

Z nedeljsko dirko v občini Miren se je končala letošnja sezona ciklokros dirk. Na dirki Ciklokros Pantal-Vrtojba smo imeli dva predstavnika, oba sta krojila celotno sezono Zimske lige. Neja Kalan in Maj Flajs sta skupno končala med najboljšimi.

Neja Kalan – zmagovalka letošnje Zimske lige

Na sončni nedeljski dirki sta naša dva tekmovalca uspešno nastopila v konkurenci deklic ter dečkov do 15 let. Neja Kalan je končala na 3. mestu pri deklicah, premagali sta jo dve italijanski tekmovalki, medtem, ko je Maj Flajs zasedel 10. mesto med dečki.

Sezona se je sicer pričela v začetku novembra, s ciklokrosom v Cerknici. Nadaljevala se je z državnim prvenstvom v Novem Mestu in po 8 dirkah končala v Vrtojbi. Zelo uspešno so v točkovanju za Zimsko ligo nastopali naši tekmovalci, najbolj uspešna sta bila Neja in Maj, ki sta tudi nastopila na večini dirk letošnjega koledarja. Med deklicami je bila najboljša Neja Kalan, ki je osvojila stopničke na vsaki dirki, kjer je nastopila. Z odličnimi predstavami je osvojila skupni seštevek Zimske lige, torej seštevka kolesarjev, ki nastopajo z gorskimi kolesi. Pri dečkih je zavoljo vseh nastopov skupno drugo mesto osvojil Maj Flajs.

Uspešna sta bila še mladinca Luka Ziherl in Štefan Kovač, ki sta v skupnem seštevku končala na 3. in 4. mestu. Lani sta med dečki osvojila dvojno zmago, letos pa sta premoč morala priznati starejšima kolegoma iz Calcita.

Pri ženskah nad 15 let sta prav tako skupno 3. in 4. mesto osvojili Tjaša Sušnik in Ana Ahačič.

Zimska sezona se je tako končala, sedaj sledi popolna osredotočenost vseh kategorij na cestne preizkušnje nove sezone. Koledar letošnje sezone na slovenskih cestah je že znan, naši kolesarji in kolesarke pa so v polnih pripravah pred prvimi dirkami.