Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NEJA KALAN, TJAŠA SUŠNIK IN TAJDA MOHORIČ SKUPNE ZMAGOVALKE POKALA SLOVENIJE

18. 11. 2018

S podelitvijo nagrad najboljšim ekipam in posameznikom se je na skoraj dokončanem velodromu v Novem mestu tudi uradno končala letošnja sezona Pokala Slovenije. Med najbolj uspešnimi kolesarji in kolesarkami je bilo letos tudi 7 naših članov.

Najboljše mlajše mladinke – na prvem mestu Tjaša Sušnik, na drugem Ana Ahačič

V Češči vasi v Novem mestu raste nov večnamenski objekt s skoraj dokončanim 250 metrskim velodromom, ki bo velika pridobitev za slovensko kolesarstvo. V sredini januarja naj bi bili opravljeni prvi kilometri pod novim balonom, pretekli vikend pa je tam Kolesarska zveza Slovenije s podelitvijo nagrad najboljšim sklenila letošnjo cestno sezono.
Zelo uspešni so bili letos tudi naši kolesarji in kolesarke. V svojih kategorijah so skupne zmage dosegle Neja Kalan, Tjaša Sušnik in Tajda Mohorič in bile najbolj zaslužne za ekipne zmage pri deklicah A, mlajših in starejših mladinkah. Stopničko nižje so v letošnji sezoni končali Erazem Valjavec, Ana Ahačič ter Matic Maček, na najnižjo stopničko pa je pri dečkih B stopil Jan Lešnik. V ekipnih razvrstitvah so dečki dosegli dva druga in tretje mesto, mlajši mladinci so končali na drugi stopnički, članska ekipa pa je sezono 2018 sklenila na 3. mestu.

Novost letošnje podelitve je bila nagrada za SUPER ekipo letošnjega leta. Združeno točkovanje vseh kategorij skupaj je osvojila ekipa ljubljanskega KD Rog, Kolesarski klub Kranj pa je s 135 točkami osvojil drugo mesto.

Erazem Valjavec
Matic Maček