Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NEKAJ DNI PO KOLESARSKEM PRAZNIKU V KRANJU …

Utrip letošnjega kranjskega kolesarskega praznika se še ni popolnoma polegel, pa vendar že lahko zatrdimo, da je prireditev in vse dirke, ki smo jih izpeljali, uspela kot smo si zadali ali pa še bolje. Urnik je bil vse tri dni zelo natrpan, dirke pa so bile namenjene prav vsem kategorijam, tudi ljubiteljskim kolesarjem. Najmlajši udeleženec je štel dobro leto, najstarejši pa 81 let!

Že petkov prolog, ki je bil uvod v vse dogajanje in je predstavljal začetek tridnevne etapne dirke za starejše mladince, ki smo jo poimenovali po našem dvakratnem svetovnem prvaku Mateju Mohoriču, je postregel z zanimivim dogajanjem in odličnim rezultatskim izhodiščem tudi za naše moštvo, saj si je rumeno majico privozil Matic Katrašnik. Prejel jo je iz rok svojega sovaščana Mateja Mohoriča, ki je tik pred odhodom na dirko po Poljski, v petek skupaj z direktorjem kluba in tudi dirke Matjažem Zevnikom še podelil majice in medalje najboljšim.

Sobotni tekmovalni del smo začeli s prvo etapo mladinske dirke, ki je že prinesla končnega zmagovalca, nadaljevali smo z dirkami za rekreativce in amaterje, ki so se prvič na takšni dirki pomerili na kranjskem krogu. Prav posebno pozornost so tudi letos imeli otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, te dirke se je udeležilo veliko število otrok, nadobudnih kolesarjev, starih od enega do dvanajst let. Najbolj atraktivna dirka pa je bila tega dne zagotovo nočni kriterij, ki je prava paša za oči za gledalce, saj kolesarji s tako visoko hitrostjo drvijo mimo, da zapiha kot bi sunkovito pihal veter. Nočni kriterij smo letos posvetili v spomin nedavno preminulemu Bojanu Udoviču, ki je bil nekdaj vrhunski kolesar in velik prijatelj našega kluba, tako so tudi medalje in pokale podelili njegovi najbližji in prijatelji.

V nedeljo so se že v jutranjih urah na štart podali najmlajši licencirani kolesarji, kjer so z našega vidika blestela predvsem dekleta. Sledila je že druga dirka za posameznike in ekipe podjetij, organizacij in društev, ki je tudi letos prinesla nekaj zdravega rivalstva med prijavljenimi. Še posebej pa smo bili veseli, da smo na štartu lahko pozdravili ekipo Mestne občine Kranj in Komisije varno kolesarim z županom, podžupanom, predsednikom našega kluba in predsednikom komisije na čelu. Sledila je še najbolj prestižna in najstarejša slovenska klasična dirka, letos že 47. VN Kranja – memorial Filipa Majcna, kjer je naš najbolj uspešen članski kolesar Gašper Katrašnik za las zgrešil stopničke, bil pa je najbolje uvrščeni Slovenec. Na podelitvi za VN Mateja Mohoriča smo lahko pozdravili predstavnike sponzorjev prireditve, našega kluba in tudi sponzorjev majic za najbolje uvrščene kolesarje, posebej pa smo si šteli v čast, da smo tudi letos gostili go. Nado Majcen, soprogo pokojnega Filipa Majcna, ki se kljub zavidljivi starosti dirke udeleži vsako leto. Glavni podeljevalec pa je bil župan Mestne občine Kranj, g. Boštjan Trilar, ki je bil v tej vlogi prvič in je prav vse tudi toplo in prijazno sprejel v našem mestu.

Z dirkami, organizacijo, številčno udeležbo kolesarjev iz vse Evrope in Azerbajdžana in tudi z obiskom gledalcev smo zelo zadovoljni. Z organizacijskega vidika lahko rečemo, da je vse potekalo, kot je treba, tudi vreme nam je bilo naklonjeno vse tri dni. Zato se moramo na tem mestu zahvaliti najprej vsem podpornikom, sponzorjem, donatorjem in vsem prijateljem našega kluba, da so omogočili izvedbo prireditve. Hvala seveda tudi vsem udeležencem in gledalcem, ki so poskrbeli, da je bilo tudi navijaško vzdušje pravo. Prav posebna zahvala pa gre vsem delavcem in sodelavcem, ki so pripomogli, da so bile dirke tudi iz tehničnega vidika izpeljane brez težav. Zahvala gre vsem vidnim in nevidnim, imenovanim in neimenovanim, prav vsak je prispeval svoj delež, da je tridnevna prireditev uspela in vsaka oziroma kakršna koli pomoč je bila neprecenljiva in nenadomestljiva.

Zato velika HVALA vsem in se vidimo na naslednjem Kolesarskem prazniku v Kranju!