Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

SPREMEMBE V KK KRANJ PRED NOVO SEZONO

3. 12. 2018

Kolesarski klub Kranj je doživel nekaj sprememb v trenerski ekipi, številčna pa je znova tudi članska ekipa.

ČLANSKA EKIPA ŠTEVILČNO V NOVO SEZONO

V sezono 2019 bo članska ekipa vstopila znova nekoliko kadrovsko spremenjena. Jedro ekipe ostaja isto, odhaja le Martin Lavrič, ki je prek Zwifta prišel do pogodbe z razvojno ekipo Dimension Date, Fran Majoli, Sven Jakupovič in Luka Kavšek pa so prenehali s kolesarstvom in se posvetili novim izzivom. Iz mladinskega pogona se bodo Niku Čemažarju, Luku Čotarju, Mateju Drinovcu, Filipu Kvasini, Luku Lakoti in Jaki Primožiču  pridružili Aljaž Kostelec, Jan Kušar, Aleš Pirih in Andraž Svetličič za katere bo to nov velik korak v karieri in priložnost, ki si jo želijo izkoristiti. Vsi še vedno obiskujejo srednjo šolo in se dobro zavedajo odgovornosti, ki jo zraven prinaša še kolesarstvo. Poleg domačih kolesarjev bosta ekipo okrepila še Klemen Kotnik in Luka Skuk. Skuk prihaja iz mladinskih vrst ljubljanskega Roga, Kotnik pa do sedaj še nima resnih izkušenj z dirkanjem v cestnem kolesarstvu.

“Iz mladinske kategorije so letos prestopili štirje kolesarji, kariero je žal zaključil David Čadež, ki je verjetno do mladincev pokazal največ, poleg njih pa so tu še trije novinci iz drugih slovenskih klubov. Ponudila se nam je priložnost, da smo v klub pripeljali nekaj več kolesarjev in jim omogočili vse potrebno, da se bodo lahko dokazali in se razvili v kolesarje, ki jim bo kasneje omogočen prestop v močnejše ekipe. Glavnina bremena bo še vedno padla na Čemažarja in Primožiča, ki sta kolesarja od katerih bo veliko odvisnega, tu pa sta tudi Čotar, ki bi že moral doseči kakšno lepo uvrstitev in Kvasina, na katerega se vedno lahko zanesemo. Žal nam je prestop Marka Pavliča padel v vodo, saj je potem, ko smo bili praktično že dogovorjeni, dobil ekipo iz kontinentalnega razreda”, je nove spremembe in kolesarje na kratko predstavil Matjaž Zevnik, ki bo v novi sezoni sodeloval s Tadejem Valjavcem.  Valjavec, ki je letos ekipo na kolesu okrepil na dirki Istrska Pomlad, bo na nekakšnem uvajanju v delo trenerja in športnega direktorja in bo Zevniku pomagal pri vodenju številčne članske zasedbe.

MLADINSKA EKIPA Z NOVIM TRENERJEM

Dosedanji trener mladincev Matej Stare je zapustil klub in se posvetil novim izzivom v drugem slovenskem klubu, kjer bo skrbel za člansko ekipo. Stareta je na čelu mladinske ekipe nadomestil Nace Korošec, ki je do sedaj skrbel za dečke, deklice in mladinke, z novo sezono pa se bo posvetil le delu z mladinci. Na mestu trenerja dečkov pa bo zaenkrat deloval Bojan Ropret, ki bo skrbel tudi za ženski del ekipe. Direktor kluba o menjavah na trenerskih mestih: “Matej Stare se je odločil za nove izzive in po letošnji sezoni zapustil klub, kjer je deloval vso svojo trenersko kariero. Za njegovo delo smo mu hvaležni in mu želimo uspeha še naprej. Z njegovim odhodom je prišlo do nekaterih sprememb, ki smo jih po mojem mnenju opravili dobro. Mladince bo prevzel Nace Korošec, ki je bil pet let glavni trener najmlajših, se dokazal in je po mojem mnenju najboljša zamenjava, za dečke pa bo zaenkrat skrbel Bojan Ropret, ki bo odgovoren tudi za žensko ekipo”.

Vse spremembe, poročila in načrte pred novo sezono bo klub predstavil na redni letni skupščini, ki bo v torek 11. 12. 2018 ob 19. uri v sejni sobi št. 15 Mestne občine Kranj.