sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR 7. V NEMČIJI!

20. 6. 2016

V senci največje kolesarske dirke pri nas, dirke Po Sloveniji za kategorijo članov, je naš mladinec Nik Čemažar z mladinsko reprezentanco v Nemčiji nastopil na dirki za Pokal Narodov in bil zelo uspešen. Savčani smo imeli v Filipu Kvasini predstavnika tudi v hrvaški reprezentanci.

13499995_1224667967558349_1096197858_o
Nik Čemažar – na kronometru je osvojil 6. mesto

Mladinska reprezentanca se je v postavi Nik Čemažar, Žiga Jerman, Žiga Horvat, Aljaž Jarc in Martin Lavrič v Nemčiji udeležila mednarodne etapne dirke Trofeo Karlsberg, ki šteje za točkovanje Pokala Narodov.
V prvi etapi s startom v mestu Völklingen in ciljem v Herbitzheimu so naši fantje dosegli lep uspeh, ko so v sprintu pripravili odlično izhodišče za Žigo Horvata, ki je v zaključku osvojil odlično 3. mesto!

Po petkovi prvi etapi sta v soboto sledila najprej 79 kilometrov dolga krožna preizkušnja in popoldanski slabih 17 kilometrov dolg, tehnično zahteven kronometer. Na njem se je z dobro predstavo izkazal Nik Čemažar, ki je z zaostankom dobre minute dosegel 6. mesto! V zadnji etapi se je z drugim mestom izkazal reprezentant Žiga Jerman, Čemažar je končal v glavnini in obranil skupno 7. mesto! V dresu hrvaške reprezentance pa se je Savčan Filip Kvasina v generalni razvrstitvi uvrstil na 52. mesto.

Dosežek Čemažarja je zagotovo vreden pohvale, dirka je zahtevna, dodatno jo oteži še vsa svetovna konkurenca, letos je namreč zmaga z Brandonom McNultyem odšla čez lužo. “Zadovoljen sem tako s svojo predstavo, kot s predstavo celotne ekipe. Drugo in tretje mesto v etapi za Jermana in Horvata sta odličen uspeh. Vse tri dni sem se počutil dobro, trenutno sem v zelo dobri formi, ki jo bom poskušal unovčiti na bližajočem se cestnem državnem prvenstvu, kjer si Savčani z močno ekipo želimo naslova državnega prvaka”, je svoje misli in občutke po končani dirki strnil Nik Čemažar.