sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR DESETI MLADINEC V EVROPI

15. 9. 2016

Prvi dan evropskega prvenstva v cestnem kolesarstvu je za nami, v kronometru so se pomerili mladinke, mladinci ter mlajši člani. Nik Čemažar je bil najuspešnejši Slovenec, Primožiča je v zadnjem trenutku zdelala bolezen.

Nik Čemažar - deseti mladinec v Evropi
Nik Čemažar – deseti mladinec v Evropi

Sreda je bila dan za vožnjo na čas za mlajše kategorije, mladinci in člani do 23 let so se pomerili na identični, 25,5 kilometrov dolgi trasi. V kategoriji mladincev sta kot edina predstavnika nastopila Savčana Nik Čemažar in Jaka Primožič. Čemažar je za zmagovalcem Alexysem Brunelom zaostal 46 sekund in osvojil 10. mesto, kar je zagotovo odličen rezultat. Bil je drugi najboljši med mladinci, ki prvo leto nastopajo v tej kategoriji, naslednji letnik 99 se je uvrstil šele na 20. mesto. “Zelo vesel sem uvrstitve v deseterico. Zavedam se, da mi je uspela dobra vožnja, čeprav povprečna hitrost zaradi močnega vetra ni bila visoka. Žal mi je Jaka, ki je bil odlično pripravljen in zmožen visoke uvrstitve, a tako je v športu. Sam sem iz sebe stisnil maksimum in z optimizmom pričakujem petkovo cestno preizkušnjo”.

Nekaj smole je imel naš drugi predstavnik Jaka Primožič, ki je dan pred nastopom zbolel in imel celoten nastop povišano temperaturo, temu primeren je bil končni rezultat in zaostanek dobrih dveh minut za zmagovalcem. Vprašljiv je tudi njegov nastop na jutrišnji cestni preizkušnji.

Foto: KZS