sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR PO ZMAGI NA ČEŠKEM

14. 5. 2015

Dirka GP Matoušek Jevičko, za kategorijo mlajših mladincev je ena bolj priznanih dirk za to kategorijo. Pred leti so dirko dobili kolesarji, kot so Bernhard Eisel, Mathias Brandle, Peter Sagan, Simon Špilak, Matej Mohorič in drugi. Pretekli vikend je dirko v velikem slogu osvojil naš Nik Čemažar in bil z generalno zmago, dvema etapnima zmagama in enim tretjim mestom ter osvojeno majico po točkah najboljši kolesar na dirki. Poleg omenjene odmevne zmage je letos že dobil 5 dirk in je trenutno vodilni v točkovanju za Pokal Slovenije.
Po prihodu iz Češke smo z njim opravili kratek pogovor.

Sezono si začel izjemno. Po 3. mestu v Tišini so šli rezultati samo še navzgor. Kako bi pokomentiral začetek sezone?
S prvim delom sezone sem res zelo zadovoljen, tisti vrhunec forme sem načrtoval na etapni dirki na Češkem in z zmago ga seveda tudi dosegel. Čez zimo sem veliko treniral, srečo sem imel tudi z zdravjem, nobenih težav nisem imel niti s poškodbam.


IMG_1293


Letos je ekipa mladincev zelo močna, to smo že lahko videli. Pri starejših mladincih sta v ospredju Jaka Primožič in Matic Katrašnik, pri mlajših sta tukaj ti in Luka Eržen. Verjetno ste v pripravljalnem obdobju s trenerjem Matejem Staretom odlično delali?

S Staretom smo tako jaz, kot celotna ekipa zelo zadovoljni. Veliko treningov si prilagodimo šoli, tako da lahko nemoteno treniramo. Treningi med zimo so bili težki in kmalu so bili vidni tudi rezultati. Na pripravah smo s kolesi naredili okoli 600 kilometrov, tako da je bilo do prvih dirk v nogah že približno 2000 kilometrov.

Po etapni dirki v Poreču si zmagal še na Češkem. Kakšen je občutek po osvojitvi tako močne mednarodne dirke?
GP Matoušek Jevičko je res zelo pomembna dirka, na štartu je bilo veliko dobrih kolesarjev, tako da sem z 2 etapnima zmagama, generalno zmago in majico za najboljšega po točkah super zadovoljen. Zahvalil bi se celotni ekipi, ki je delovala res super in mi omogočala odlične položaje za sprint, narekovala tempo, skrbela da sem imel v glavnino odlično 


20150509_094814


Prvi del sezone se počasi zaključuje. Kakšni so cilji za drugi del sezone?

Za drugi del sezone so cilji še malo višji, pomembno bo cestno državno prvenstvo in pa domača dirka VN Kranja, nato pa vrhunec sezone na EYOF 2015, ki bo v Gruziji. Kasneje sledi še etapna dirka ÄSKO Radjugendtour in pa nekaj pomembnih dirk v Italiji.