sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR UBRANIL NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA NA DOMAČEM TERENU

 

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu v organizaciji našega kluba je minilo v težkih razmerah, saj je skoraj cel dan deževalo. Proga je bila selektivna in je taktično minila po pričakovanjih večine kolesarskih strokovnjakov.

 

Pri mlajših mladincih sta se za zmago v zadnjih nekaj metrih pomerila Blaž Avbelj (Rog AS) in Boštjan Murn (KK Adria Mobil). V ciljnem šprintu je bil močnejši Murn. V prvi dirki so nastopila tudi dekleta v kategorijah starejše mladinke, kjer je zmago slavila Karin Penko (BTC CITY Ljubljana), mlajše članice, pri katerih je zmagala Katja Jeretina (KK Adria Mobil), in članice, kjer je zmago ubranila Polona Batagelj (BTC CITY Ljubljana).

 

Organizatorji smo največ pričakovali od starejšega mladinca Nika Čemažarja, ki je v najtežjih razmerah in ob močnem nalivu (u)branil lanski naslov, s tem pa nadgradil še naslov državnega prvaka v kronometru. V solo vožnji je v cilj z dvignjenimi rokami prišel 40 sekund pred drugouvrščenim in tako slavil sladko zmago na domačem terenu.

V kategoriji moških do 23 let je zmagal Žiga Jerman (Rog Ljubljana) pred klubskim kolegom Tadejem Pogačarjem in Žigo Horvatom (KK Adria Mobil). Pri članih pa so podium zavzeli profesionalci, vsi nekdaj člani Kolesarskega kluba Kranj. Zmago je slavil Luka Mezgec (Orica – Scott) pred Grego Boletom (Bahrain – Merida) in Matejem Mohoričem (Team Emirates).

 

Z državnim prvenstvom se je nadaljevalo praznovanje obletnice Kolesarskega kluba Kranj, ki bo svoj vrhunec doseglo na tradicionalnih dirkah v Kranju, ki bodo tudi letos zadnji vikend v juliju. V soboto (29. 7.) zvečer vse kolesarske navdušence čaka nočni kriterij, ki je prava paša za oči za gledalce. Večer bomo zaključili s koncertom Andreja Šifrerja in skupaj z njim praznovali 100 let (naših 60 let delovanja in Andrejevih 40 let glasbenega ustvarjanja). V nedeljo (30. 7.) pa v dopoldanskih urah sledita še dirka Po ulicah Kranja za vse mlajše in ženske kategorije, popoldan pa najstarejša slovenska klasika – dirka za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna. Kolesarski teden v Kranju bomo obeležili tudi z razstavo o razvoju kluba in kolesarstva v Kranju, ki bo v avli Mestne občine Kranj.

 

Se vidimo konec julija v Kranju!

REZULTATI:

FOTO: PRIJAVIM.SE