sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR ZMAGOVALEC POKALA ALPE ADRIA!

18. 10. 2105

Včeraj je v avstrijskem Grazu potekala zaključna podelitev nagrad za najboljše tekmovalce v združenem pokalu treh držav – Alpe Adria. Najboljši mlajši mladinec je postal naš Nik Čemažar.

Pokal Alpe Adria združuje več dirk v Italiji, Avstriji in Sloveniji. Mlajši mladinci so letos nastopili na štirih dirkah, vključno s slovensko dirko v Gorjah. Med 32 uvrščenimi tekmovalci je največ točk dosegel Nik Čemažar, ki je po zmagi v Pokalu Slovenije dosegel še drugo skupno zmago v letošnji sezoni in dokazal, da je bil praktično celotno sezono nepremagljiv in si je končni zmagi v obeh pokalih nedvomno zaslužil. S 155 točkami je za 33 točk prehitel drugo uvrščenega Luka Sagadina (Perutnina Ptuj). V končni razvrstitvi se je izkazal še en naš tekmovalec. David Čadež je dosegel 6. mesto in je, čeprav šele prvo leto v kategoriji mlajših mladincev, dokazal, da lahko nanj resno računamo tudi v prihodnji sezoni.

20151017_183349

S točkami Nika in Davida ter Luka Eržena je ekipa mlajših mladincev dosegla ekipno 2. mesto, za 5 točk so bili boljši kolesarji Adrie Mobil.
Trener Matej Stare je bil zadovoljen seveda predvsem s predstavami Nika Čemažarja, pohvalil je tudi Davida Čadeža, ki je prvo leto v tej kategoriji in je veliko pripomogel k skupnem drugem mestu v ekipni razvrstitvi.

Foto: Matej Stare in Nik Čemažar

received_1064040123621135