sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK ČEMAŽAR ZMAGOVALEC V POREČU!

4. 4. 2015

Nik Čemažar je po zmagi na prologu zadržal skupno vodstvo in prišel do velike zmage.

Končana je dirka za mlajše mladince Via Poreč Toward Tbilisi. V prvi etapi je bil na sporedu kratek, slabe 3 kilometre dolg gorski prolog, kjer je najboljši čas dosegel Nik Čemažar! S časom 3:50,12 je ugnal vse tekmece in z 20 sekundami prednosti postal vodilni na dirki. Dober čas je uspel tudi Davidu Čadežu, ki prvo leto tekmuje v kategoriji mlajših mladincev. Z 28 sekundami zaostanka je zasedel 9. mesto. Luka Eržen je bil 16., Aleš Pirih pa 38.20150403_175639_Burst01

Sobotna druga etapa je potekala v mrzlem in deževnem vremenu. Tekmovalci so morali prevoziti 13 krogov po 5 kilometrov. Kljub smoli Eržena, ki je že v prvem krogu počil zračnico, sta najmlajša člana Čadež in Pirih, nudila dovolj pomoči Čemažarju, da je v šprintu skupine zadržal vodilno mesto na dirki. Zmaga v etapi je šla v roke Davidu Kosovelu (KK Grega Bole), Čemažar je v etapi dosegel 16. mesto, Čadež je bil 17. Etapo je končalo zgolj 21 tekmovalcev, kar priča o zahtevnosti dirke in vremenskih pogojev.

Trener Matej Stare je bil z zmago Čemažarja v prvi etapi zelo zadovoljen, pohvalil je tudi najmlajša člana Čadeža in Piriha, ki sta veliko pripomogla k skupnemu uspehu.

received_1105357902824049 (1)

Čestitke Niku za veliko zmago in seveda celotni ekipi za vso pomoč!