sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NIK IN ANA IZ GORIJ IN BLEDA Z DVEMA ZMAGAMA!

20. 9. 2015

Včeraj in danes so naši mladi tekmovalci nastopali na dveh dirkah za Pokal Slovenije. V Gorjah in na Bledu Nik Čemažar in Ana Ahačič do novih dveh zmag!

IMG_3493

 

Dirka v Gorjah slovi kot ena najtežjih na koledarju dirk sezone. Dober kilometer in pol dolg krog ponuja strme spuste in vzpone ter ozko in slabo cesto.
Dečki C in deklice C ter B, ki so morali prevoziti 5 krogov, niso niti malo taktizirali in uprizorili hitro dirko od starta do cilja. Najboljši med dečki C je bil Lan Jenčič na 12. mestu. Pri deklicah B je Ana Ahačič osvojila novo v seriji zmag, Eva Prevc pa je pri deklicah C končala na 3. mestu!
Pri dečkih B sta Gregor Durkov in Luka Ziherl znova upoštevala in dirkala po navodilih trenerja, a na koncu so jima v zaključku pošle moči. Durkov je končal na 13., Ziherl pa na 15. mestu.

Dirka mlajših mladincev je po odpovedi dirke v Medvodah štela za Pokal Alpe Adria. Kmalu po startu je ušla trojica kolesarjev, Nik Čemažar, Luka Sagadin ter Aljaž Jarc so si do zaključka dirke prevozili ogromno prednost in med seboj obračunali za zadnje točke v združenem pokalu treh držav. V sprintu je bil znova najboljši Nik Čemažar, ki je tako osvojil že 18. letošnjo zmago! Poleg nove zmage Čemažarja je bil na 8. mestu David Čadež, Luka Eržen pa je končal kot 14., kar je zadostovalo za skupno ekipno zmago v Pokalu Alpe Adria!

Sprint Nika Čemažarja si lahko v HD ogledate na našem FB profilu.

REZULTATI VSEH KATEGORIJ DIRKE V GORJAH

Današnja tradicionalna dirka ob blejskem jezeru je minila v idealnih vremenskih okoliščinah in glasni podpori gledalcev ob progi.
Pri dečkih C, ki so prevozili 3 kroge je bil najboljši Miha Svetličič na 18. mestu. Pri deklicah C sta bili Eva Prevc in Neja Kalan 4. ter 5. Ana Ahačič je pri deklicah B osvojila novo zmago, Tjaša Sušnik pa je bila druga.
V kategoriji dečkov B, ki so startali skupaj z dečki A je 8. mesto dosegel Gregor Durkov, Luka Ziherl je bil 15. Pri deklicah A pa je Katja Jenko prav tako dosegla novo zmago!

Dirka mlajših mladincev je bila za razliko od prejšnjega dne malce manj živahna. Po pobegu skupine 4 kolesarjev v zadnjih krogih je znova svojo moč dokazal Nik Čemažar in slavil že 19. letošnjo zmago, ter še povečal prednost v skupnem seštevku Pokala Slovenije.

IMG_3430_1

Pri starejših mladincih je kmalu po startu ušla skupina 7 kolesarjev, med njimi je bil tudi naš Jaka Primožič. Skupinsko narekovanje tempa se je obrestovalo vse do zadnjih krogov, ko je prišlo do nekaj poskusov pobega. V predzadnjem krogu je na zaključni vzpon poizkusil tudi Jaka, a so bili tekmovalci pripravljeni in napad uspeli nevtralizirati. V zadnjem krogu je 500 metrov do cilja z zgodnjim sprintom pričel Žiga Jerman (Radenska), ter minimalno prednost uspel zadržati vse do konca. Takoj za njim je ciljno črto prečkal Jaka Primožič in tako potrdil dobro formo pred svetovnim prvenstvom, na katerega se fantje odpravljajo v torek.

REZULTATI DIRKE NA BLEDU