sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NOGRAŠEK DRŽAVNI PRVAK PRI DEČKIH

7. 6. 2021

Včeraj je v Gabrju na Dolenjskem potekala druga letošnja dirka na slovenskih cestah za kategorije dečkov, deklic ter mladink in mladincev. Za mlajše kategorije je dirka štela za naslov državnih prvakov, katerega je osvojil tudi Bor Nograšek.

Bor Nograšek

NOGRAŠEK NAJMOČNEJŠI V SPRINTU

Na dirki v prestolnici Podgorja so drugič v letošnji sezoni nastopili naši najmlajši kolesarji. Najbolj uspešni so bili v kategoriji dečkov B, kjer je ekipni uspeh kronal Bor Nograšek s prvim mestom in osvojenim naslovom državnega prvaka za letošnjo sezono. Na dirko so fantje prišli s ciljem, da v vsaj eni kategoriji stopijo na stopničke za zmagovalce, kar jim je s predstavo Nograška, ki je v sprintu ubežne šesterice slavil zmago, tudi uspelo. Po dirki je Bor dejal: “Vedel sem, da bo dirka težka in da sem lahko dober če pridem s prvimi do cilja. Zadal sem si, da moram v predzadnjem krogu priti čez klanec z najboljšimi za vsako ceno. Ko smo se v začetku ciljnega vzpona nekoliko ustavili sem začel sprintati in do cilja me niso več ujeli.” Na repu ubežne skupine je dirko na šestem mestu končal še Lovro Rant, ki je dopolnil Nograškov uspeh. Pri dečkih C, ki so prevozili dva kroga je najvišje na šestem mestu končal Rok Bajželj, med dečki A pa na devetnajstem Nejc Gosar.

REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA

MLADINCI ZNOVA LE NA DRUGO STOPNIČKO

Za kategorijami dečkov so na dirki v Gabrju nastopili tudi mlajši in starejši mladinci. Pri mlajših mladincih se je kmalu po startu dirke stemnilo, dež pa je popolnoma razmočil cesto in kolesarje. Dvanajst krogov dolga dirka je bila precej nezanimiva, z nekaj poizkusi pobega različnih ekip, ki so bili vsi po vrsti nevtralizirani. V sprintu za zmago se je pomerilo približno 15 kolesarjev, med katerimi je bil najhitrejši Eržen iz Adrie Mobil. Takoj za njim se je uvrstil Erazem Valjavec, ki nadaljuje niz drugih mest ekipe v zadnjih tednih, poleg njega pa sta v deseterico končala še Enej Božnar Prosen in Jakob Sagadin.

Dirka starejših mladincev je bila dolga nekaj manj kot 80 kilometrov, ponudila pa ni dosti več dogajanja kot dirka mlajših mladincev. Nekje na sredini dirke se je glavnini odpeljala trojica kolesarjev Adrie Mobil, ki je do cilja obdržala prepričljivo prednost in slavila trojno zmago. V ozadju je od naših največ pokazal Martin Eržen, ki je bil najbolj dejaven v lovu za ubežniki, na koncu pa po napaki v sprintu osvojil končno peto mesto.

REZULTATI MLADINSKIH DIRK

Foto: Peter Gregorčič