sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NOVA SEZONA JE PRED VRATI

6. 1. 2021

Koledarsko leto 2021 se je že dobro pričelo, na prve dirke in začetek kolesarske sezone pa bomo morali še nekoliko počakati. Pred pričetkom nove sezone smo pripravili pregled sprememb v članski ekipi, direktor kluba Matjaž Zevnik pa je spregovoril tudi o pričakovanjih in ciljih v sezoni 2021.

Nik Čemažar in Jaka Primožič

“Koronasezona” je že šla nekoliko v pozabo, pa se že velikokrat s skrbjo oziramo v prihodnost in si želimo, da bi bilo v novi veliko bolje. Predvsem so v prejšnji sezoni trpeli kolesarji, dirke so spomladi odpadale ena za drugo, najbolj pa se je pomankanje dirk poznalo pri najmlajših. Čeprav za piljenje forme starejši kolesarji potrebujejo veliko in predvsem težke dirke, ki so nekaterim manjkale, pa so ravno pri najmlajših kolesarjih tekmovanja tista, kjer se mladina med seboj rada primerja in druži. Vse našteto upamo, da se ne bo ponavljalo v prihodnji sezoni, ko bo nove uspehe znova lovilo več kot 40 kolesarjev našega kluba.

V prihajajoči sezoni vodja članske ekipe Matjaž Zevnik ne bo več računal na trojico kolesarjev, to so Hrvat Filip Kvasina ter Luka Lakota in Luka Zlate. Zlate in Lakota sta končala karieri, Kvasina pa bo nove izzive iskal v drugi ekipi. Preostali šesterici kolesarjev se bo priključilo še pet kolesarjev, med njimi dva iz mladinskega pogona. Luka Ziherl je član kluba pet let, nastopil pa je tudi že na mladinskih prvenstvih in največjih reprezentančnih dirkah medtem ko je Bine Lotrič kariero pričel lani spomladi in se v skrajšani sezoni prav tako izkazal kot kolesar, ki lahko še ogromno napreduje. “Luka je naš član že nekaj let, poznamo se dobro in vem česa je sposoben, če to hoče. Nekatere stvari bo moral popraviti, rezerve ima veliko in postane lahko zelo dober kolesar. Bine je bil v mladinskem pogonu krajši čas, a se je dokazal z marljivostjo in zagnanostjo kar ga tudi lahko prinese daleč,” je o mladincih spregovoril Zevnik.

Luka Ziherl

Poleg dveh iz mladinskega pogona se v Kranj vrača Martin Lavrič, ki je bil že član našega kluba in se zadnje dve leti kalil v razvojni ekipi NTT, sedaj pa bo znova stopil na nižji nivo, a se ob dobrem programu dirk, nadeja uspešne sezone. Zadnji trije na seznamu pa so Jaka Vovk, Rok Kern in Leon Šarc. Prva dva prihajata vsak iz svojega športa in bosta poskušala najti nov izziv v kolesarstvu, Šarc pa se je v Kranj preselil iz primorskega MebloJogija. O zadnji trojici je Zevnik dejal: “Vovk in Kern sta začetnika in mogoče malo neznanki. Vovk ima dobre rezultate in predispozicije, kaj lahko pokaže na cesti bomo videli, Kern pa je tudi izjemno zagnan in se hitro uči. Z njima bomo malo eksperimentirali in videli kako se bo izšlo, oba sta mlada in prvo leto v kategoriji članov tako da imata še nekaj časa. Na nobenem ne bo pritiska a se bo verjetno kmalu videlo če sta iz pravega testa, medtem ko ima Šarc že izkušnje iz članov in bomo videli kako mu uspe nadgraditi pripravljenost.”

V ekipi za sezono 2021 bodo torej Nik Čemažar, Luka Čotar, Marko Hladnik, Rok Kern, Martin Lavrič, Bine Lotrič, Aleš Pirih, Jaka Primožič, Uroš Repše, Leon Šarc, Jaka Vovk in Luka Ziherl. Vodja ekipe in direktor kluba Matjaž Zevnik pa je spregovoril o ciljih ekipe in pričakovanj posameznih kolesarjev: “Vsako leto znova rečem, da imamo mlado ekipo, tokrat pa je ekipa Kolesarskega kluba Kranj sestavljena iz pretežno starejših in izkušenejših kolesarjev, ki bodo nosili rezultatsko breme. Čemažar in Primožič sta kolesarja od katerih se že nekaj časa pričakuje veliko, a večjega preboja nista uspela doseči, Čotar je hiter kolesar, ki zna sprintati a se mora večkrat “vržti na glavo”. Vse to si želimo letos izboljšati in popraviti, kar verjamem da nam lahko uspe, saj poznamo svoje kvalitete. Nekaj je mladih kolesarjev, ki obetajo in se bodo lahko v prvi sezoni predvsem učili in izkoriščali priložnosti, ki jim bodo ponujene. O rezultatih je vedno nehvaležno govoriti, predvsem si želimo z dobrim rezultatom otvoriti sezono, da bo potem motivacija večja. Pomembne so nam spomladanske dirke v Istri, aprilske dirke za kolesarje do 23 let v Italiji ter kot vsako leto eden večjih ciljev domača dirka v Kranju. Če bo vse po sreči, bo program dober, za posamezne kolesarje si želim tudi, da se uvrstijo v reprezentanco in tam dirkajo uspešno.”

Članska ekipa bo sezono otvorila 3. marca z dirko Trofej Umag, do takrat pa se bodo kolesarji pripravljali v domačih krajih.

Foto: Tit Košir, Prijavim.se, Aleš Pirih