Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NOVA VELIKA ZMAGA ZA PRIMOŽIČA!

25. 4. 2016

Mladinci so po včerajšnji Piccolo San Remo danes znova dirkali v Italiji. Na že 63. izvedbi dirke Coppa Montes je znova na najvišjo stopničko stopil Jaka Primožič!

poko coppa montes2016
Tako kot lani je Jaka stopil na najvišjo stopničko

V ZAKLJUČKU NEPREMAGLJIV

Ekipa starejših mladincev na čelu z Matejem Staretom v postavi Jaka Primožič, Nik Čemažar, Luka Eržen, Filip Kvasina, Miha Zupan in Matic Katrašnik je danes nastopila na 62. izvedbi dirke Coppa Montes v italijanskem Monfalconu.
Na štartu 102 kilometrov dolge dirke je bilo 150 kolesarjev, po 60 kilometrih so tekmovalci opravili s prvim gorskim ciljem, še pred tem sta Katrašnik in Eržen dobila vsak po en leteči cilj. Do pričetka drugega vzpona je bila skupina še skupaj, a je kmalu napadel Jaka Primožič in jo dodobra razredčil. Do vrha je nadaljeval v svojem tempu in osvojil gorski cilj, ter kmalu zatem še letečega. Na spustu sta ga ujela dva kolesarja, kmalu je sledil še tretji vzpon in nov napad Primožiča. Osvojil je še zadnji gorski cilj in se spustil proti cilju v italijanskem Tržiču. Na spustu sta ga znova ujela zasledovalca in na zadnji klanec pričakovala nov napad. Jaka je z zaključkom opravil brezhibno, napadel na spustu in zasledovalca pustil za seboj. V zadnjih 3 kilometrih je bil premočan, da bi ga dvojica ujela in v cilju slavil 15 sekund prednosti ter novo veliko zmago!

PO 30 LETIH PRVI Z DVEMA ZMAGAMA

Na dirki, ki je v Italiji na sporedu na državni praznik, nastopajo kolesarji kategorije starejših mladincev, do 19 let. V tej starostni kategoriji so dve leti, tako je Jaka od dveh možnih dosegel dve zmagi! Kot kaže je zaključek v Monfalconu zelo po meri Primožiču, ki se bo naslednje leto zagotovo rad spomnil preteklih dveh let. Po Žigi Bajtu in Janu Polancu je tretji Savčan z zmago na tej prestižni dirki in prvi kolesar po 30 letih, ki mu je uspelo ponoviti svojo zmago.

Jaka in celotna ekipa je znova dokazala, da bodo letos zelo močni in bodo v igri za zmago na vsaki dirki. Trener Stare je pohvalil vse fante, ki so do drugega vzpona poskrbeli, da je glavnina ostala skupaj in tudi sam čestital Primožiču ob osvojeni veliki zmagi.

received_1194389643914019
Ekipa s trenerjem Staretom po veliki zmagi