Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

NOVE STOPNIČKE ZA NAŠE MLADE KOLESARJE

5. 9. 2021

V Škocjanu pri Novem mestu so danes nastopili naši kolesarji in kolesarke, ki so se pomerili na zelo zanimivi trasi in osvojili nekaj lepih uvrstitev na odru za zmagovalce.

Dirka za Knobleharjev pokal v Škocjanu je letos potekala tretjič in z izredno zanimivo traso, ki vključuje makadamski odsek, takoj postala priljubljena med kolesarji. Letos so organizatorji dirko speljali v desni krog, obratno kot prejšnji leti in s tem morda še nekoliko otežili traso. Prvi so kot po navadi na dirki nastopili najmlajši dečki C, ki so prevozili 3 kroge. V sprintu glavnine je tokrat tretje mesto zasedel Rok Bajželj, ki je po zmagi iz prejšnjega tedna v Tišini tokrat zaostal kolesarjema iz Celja ter Ptuja. Stopničko višje se je v kategoriji dečkov B znova uvrstil Bor Nograšek, ki je zopet zaostal le za kolesarjem iz Adrie Mobila in zasedel drugo mesto, s tem pa se je utrdil v vodstvu skupnega seštevka pokala.

Dirka mlajših mladincev je bila dolga 10 krogov in slabih 36 kilometrov. Od starta je bila dirka hitra in precej selektivna, makadamski odsek je še dodatno razredčil skupino, kjer je vsak krog v ospredju ostalo manj kolesarjev. Poskusov pobega je bilo veliko, naši kolesarji so bili vseskozi povsem v ospredju in nadzirali potek dirke, do odločilne poteze pa vse do ciljnega sprinta ni prišlo. V zaključni sprint je prišla skupina približno 25 kolesarjev, zadnji ovinek 100 metrov do cilja je terjal žrtev, po padcu kolesarja Celja je zmago osvojil domač kolesar Adrie Mobila, odlično tretje mesto pa je zasedel naš Maj Flajs.