sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

NOVI DRŽAVNI PRVAKI NA VELODROMU

30. 8. 2018

V torek in sredo je na velodromu v Stražišču pri Kranju potekalo državno prvenstvo v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije. Odlično so nastopili tudi naši kolesarji in kolesarke ter se okitili s kar nekaj naslovi državnih prvakov.

Na velodromu so naši kolesarji vedno osvajali lepo število medalj in državnih naslovov in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Osvojili so kar 13 naslovov državnih prvakov, večino od teh v posamičnih disciplinah v vožnji na čas. V zasledovalni vožnji na 1200 oziroma 2000 metrov so državni prvaki postali Erazem Valjavec, Neja Kalan, Aljaž Petek in Ana Ahačič. Neja Kalan, Eva Prevc, Jan Lešnik in Luka Ziherl so bili najboljši v disciplini 500 metrov sprint, v dirkah na točke so državni prvaki postali Neja Kalan, Tjaša Sušnik in David Čadež. Maks Cvjetičanin je dodal naslov v disciplini 1000 z 200 metrov sprinta, edini ekipni naslov pa so prinesi mlajši mladinci v disciplini olimpijski sprint.

Poleg vseh naslovov državnih prvakov so naši kolesarji osvojili še kar nekaj uvrstitev na oder za zmagovalce. Vse njihove rezultate si lahko ogledate tukaj in tukaj.