sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ODLIČNI USPEHI NAŠIH KOLESARJEV

Radovljica, 25. 6. 2023

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu se je letos odvijalo po dokaj zahtevni trasi v okolici Radovljice. Trasa je vodila iz Radovljice skozi Novo vas, Zapuže in Mošnje, se nato spustila v Globoko ter se na nasprotnem bregu reke Save vzpela na Zgornjo Dobravo, od koder je sledil spust v dolino Lipnice, skozi Kamno Gorico in Lancovo, kjer je po spustu ponovno prečkala Savo. Sledil je vzpon proti staremu mestnemu jedru Radovljice, ki v zaključku doseže naklon 22 % in nato še nekaj ovinkov nazaj do startno ciljnega prostora.


Kolesarji KK Kranj so dosegli odlične rezultate. V moških kategorijah so naši fantje z eno zlato, dvema srebrnima in eno bronasto medaljo največkrat stali na zmagovalnem odru.

V konkurenci mlajših mladincev, ki so se na progo podali prvi in so morali prevoziti tri kroge v skupni dolžini 58,5 km, je Lovro Rant z odlično vožnjo zasedel 3. mesto.

Starejši mladinci so progo prevozili petkrat, skupaj tako 97,5 km. V ciljnem sprintu je zgolj 2 sekundi za zmagovalcem ciljno črto prečkal Jaka Marolt in postal državni podprvak v cestnem kolesarstvu v kategoriji starejših mladincev, z devetim mestom se je med deseterico uvrstil še Marcel Gladek.

Kot zadnji so se na progo podali kolesarji v članski kategoriji. Krog okoli Radovljice, dolg 19,5 km s 330 višinskimi metri, so prekolesarili osemkrat in tako prevozili 156 km in nabrali 2640 višinskih metrov. Naši fantje so kljub zaostanku za vodilnimi vztrajali na zahtevni progi in tako državno prvenstvo zaključili na odru za zmagovalce. Teo Pečnik je postal državni prvak in Jaka Vovk državni podprvak v cestnem kolesarstvu v kategoriji članov do 23 let. Od naših kolesarjev je na 5. mestu med člani do 23 let dirko končal še Gašper Otoničar.

Majico državnega prvaka v kategoriji elite je osvojil Tadej Pogačar, drugi je bil naš nekdanji kolesar Luka Mezgec, tretje mesto v članski kategoriji pa je zasedel Matej Mohorič, ki je svoje prve kolesarske kilometre vse do članske kategorije nabiral v našem klubu, s katerim še vedno ostaja tesno povezan.

Več fotografij si lahko ogledate na: Galerije – Luka Vovk – Fotograf

Celotni rezultati so objavljeni na: DP CESTNO 2023 – Cestno kolesarstvo (Rezultati) – Prijavim.se