Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Odlično izkoriščene zimske počitnice

27. 2. 2022

Mladinska ekipa je tudi letos dobro izkoristila zimske počitnice za nabiranje kilometrov na hrvaških tleh, članska ekipa pa je na domačih tleh naredila le še nekaj zadnjih treningov pred začetkom dirk.  

Mladinci so se pretekli teden mudili v Poreču, kjer so v perfektnem vremenu trenirali za bližajočo se sezono. V Poreč so prispeli že v ponedeljek in pridno začeli trenirati. Izvajali so kakovostne in intenzivne treninge, tem pa so popoldne dodali še vadbo za moč na prostem. Ekipa mlajših mladincev je pilila tudi tehnike vožnje kolesa, kar jim bo v korist predvsem v napetih situacijah na dirkah.

Sezono bo med starejšimi mladinci najprej začel Jan Lešnik, ki se bo 12. 3. s slovensko reprezentanco udeležil dirke Nokere Koerse Juniors. V sklopu reprezentance pa se bo 27. 3. udeležil tudi znamenite dirke Gent – Wevelgem.  Ostali starejši mladinci pa se bodo s konkurenco prvič udarili v Italiji na dirki Circuito delle Conche, ki bo potekala 20. 3. Ekipa mlajših mladincev pa bo sezono otvorila v začetku aprila na Ptuju.

Članska ekipa je že pripravljena na začetek sezone, ki se bo letos že tradicionalno odvijal v Umagu, kamor se bodo v torek podali Maks Cvjetičanin, Jaka Vovk, Luka Turkulov, Luka Ziherl, Enej Mertelj in Bine Lotrič. Izvedli bodo še krajši aktivacijski trening in se naslednji dan podali na štart, kjer jih čaka hitrih 7 krogov v skupni dolžini 154 kilometrov.