Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

OGREVANJE PRED “MAGISTRALO” NI USPELO PO NAŠIH ŽELJAH

9. 3. 2019

Po odprtju sezone na slovenskih cestah v Izoli, se je karavana odpravila čez mejo v Umag in Poreč, kjer sta v sredo in soboto potekali naslednji dve preizkušnji pred prihajajočo etapno dirko Istrska pomlad. 

Aleš Pirih

ČOTAR IZGUBIL POZICIJO V SPRINTU

Po konfiguraciji najlažja preizkušnja v začetku sezone, Trofej Umag je tudi letos postregla z nekaj padci, poizkusi pobega in sprintom glavnine pred ATP stadionom v Umagu. Športni direktor Tadej Valjavec je na startno listo postavil Nika Čemažarja, Luko Čotarja, Filipa Kvasino, Luko Lakoto, Aleša Piriha in Luko Skuka. Največ upov je Valjavec polagal na najhitrejšega kolesarja v ekipi Čotarja, ki pa se po 161 kilometrih in povprečni hitrosti 43 kilometrov na uro, ni najbolje znašel v sprintu glavnine. Dirko druge kategorije je po slabih štirih urah dobil Čeh Alois Kankovsky, ki je unovčil bogate izkušnje iz te dirke, saj je tu nastopil že četrtič. V hitrem in kaotičnem sprintu Čotar tik pred zaključkom ni uspel obdržati pozicije, ki bi mu omogočala dober sprint in se je moral sprijazniti s 17. mestom. Nekaj mest za njim je končal Aleš Pirih, ki je potrdil dobro pripravljenost v začetku sezone in se na drugi dirki v kategoriji do 23 let, znova izkazal.

BREZ VIDNE UVRSTITVE V POREČU

Sobotna dirka Trofej Poreč je bila že nekoliko zahtevnejša. S startom v Zeleni laguni in krogi čez Tar in Labince se je kolesarjem po 156 kilometrih dirke na števcih nabralo nekaj več kot 1500 višinskih metrov. Kar nekaj poskusov pobega je bilo potrebnih, da se je v ospredju izoblikovala vodilna skupinica  štirih kolesarjev, ki je bila v ospredju zelo složna. Glavnina je ubežnike izpustila predaleč in jih morda podcenjevala, kar se jim je na koncu maščevalo. Sprint ubežnikov je dobil Švicar Fabian Lienhard, glavnina pa je zaostala 55 sekund. Še nekaj sekund več je zaostala druga zasledovalna skupina v kateri je bilo tudi večino naših kolesarjev. Najboljšo uvrstitev je dosegel Aleš Pirih, ki je končal na 55. mestu, dve mesti za njim pa Jaka Primožič, ki se je po odsotnosti v Umagu, ekipi pridružil v petek.

Fantje se danes vračajo domov, nato pa se v Istro znova odpravljajo v sredo, kjer se bodo pripravili na četrtkov prolog, ki bo uvod v štiridnevno dirko Istrska pomlad.