Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

OTVORITEV SLOVENSKE SEZONE SRBU, NAŠ NAJBOLJŠI ČOTAR

25. 2. 2018

Prva dirka letošnje sezone na slovenskih cestah za se je končala z zmago Srba v vrstah Adrie Mobila. Na ledeno mrzli, skrajšani preizkušnji je od naših najvišjo uvrstitev dosegel Čotar.

Nik Čemažar v ospredju glavnine

Organizatorji so dirko že pred startom ob 12. uri skrajšali zaradi nizkih temperatur ter močne burje. Kolesarji so se torej podali le na 7,1 kilometrov dolge, zaključne kroge po Izoli, ki so se prav tako izkazali za izredno zahtevne ter selektivne. Večino dobrih 100 kilometrov dolge dirke sta bila v begu Katrašnik (Adria Mobil) ter Pogačar (Gusto Xaurum), a je na koncu zmagovalca vseeno odločil sprint glavnine 50 kolesarjev. V njem je, po dveh urah in pol, največ moči ostalo Dušanu Rajoviću iz Adrie Mobila, ki je ugnal Avstrijca Auerja ter Britanca Gibsona. Od naših je edini v glavnini dirko končal najstarejši Luka Čotar na 36. mestu. Primožič, Lavrič ter Čemažar so prav tako zaključili s premiero na slovenskih cestah, Kvasina ter Lakota pa le te nista končala.

Najvišje uvrščeni naš, Čotar je po dirki dejal: “Povsem razumljivo je, da so organizatorji skrajšali preizkušnjo, čeprav smo prejšnji teden v Poreču imeli veliko bolj nehumane razmere. Danes je pihala močna burja, mislili smo, da se bo skupina zaradi tega kaj bolj razbila na manjše dele, a do tega ni prišlo. Prvih nekaj kilometrov me je pošteno zeblo, a ko sem se segrel, je šlo brez problema. Manjka mi še nekaj hitrih kilometrov, nato bodo tudi v sprintu dosegljiva višja mesta.”

Kolesarje že v sredo čaka nova preizkušnja v Umagu, nato prihodnji vikend sledi ponoven odhod v Poreč, zatem pa se bo serija preizkušenj zaključila s štiridnevno Istrsko Pomladijo.