Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

OTVORITEV SLOVENSKE SEZONE

22. 3. 2021

Z včerajšnjo dirko za Veliko nagrado Slovenske Istre so kolesarji kategorij do 23 let in elite v Izoli otvorili sezono na slovenskih cestah. Prva tri mesta so vzeli Italijani, od naših najvišje Lavrič.

Ekipa na dirki v Izoli

Po lanski odpovedi dirke v Izoli, ki jo organizira Kolesarska zveza Slovenije, je pretekli vikend potekala sedma izvedba dirke, ki v zadnjih letih velja za start slovenske sezone in na start vsako leto privabi močno konkurenco. Nič drugače ni bilo letos, na startu je bilo 21 ekip, med njimi dve iz prokontinentalnega ranga. Naši so na dirki nastopili v postavi Martin Lavrič, Jaka Primožič, Uroš Repše, Leon Šarc, Jaka Vovk in Luka Ziherl.

Dirka je postregla s pričakovanim razpletom, po 156 kilometrih dirkanja je zmagovalca odločil sprint glavnine, kjer so prva tri mesta pobrali Italijani, zmagovalec pa je postal Mirco Maestri iz ekipe Bardiani-CSF. Od šesterice naših kolesarjev je dirko zaključila polovica, med njimi najvišje Martin Lavrič, ki se je uvrstil na 17. mesto. Športni direktor Matjaž Zevnik je o dirki in nastopu naših dejal: “V Izolo smo prišli z dobro popotnico in visoko samozavestjo, ki je žal nismo uspeli dovolj dobro unovčiti. Trojica mladih kolesarjev dirke ni končala, starejši pa so nastopili povprečno. Primožič je bil uspešen na gorskih ciljih, kjer je končal kot drugi, nato pa se zapletel v padcu v zaključku dirke. Tako nam je v boju za visok rezultat ostal le Lavrič, ki pa v zaključkih ni dovolj hiter, a je sicer osvojil kar solidno 17. mesto”.

Sezona se za naše kolesarje nadaljuje že prihodnji vikend, ko bo v Novem mestu na sporedu dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil.