sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PESTER DIRKAŠKI VIKEND

2. 4. 2015

Ta konec tedna in začetek naslednjega tedna bo tekmovalno natrpan. Mladinci in mlajši člani bodo nastopali na več dirkah v Sloveniji in tujini.

Najprej k najstarejšim. Člansko ekipo do 23 let v nedeljo čaka dirka GP Adria Mobil, 168 kilometrov dolga dirka se bo odvijala v okolici Novega Mesta, s štartom ob 12.30 uri.  Takoj za tem sledita dve italijanski dirki. V ponedeljek dirka Giro del Belvedere in v torek še Palio del Recioto, dve zahtevni in predvsem »močni« dirki, kar zadeva mednarodno konkurenco. Za dirke so predvideni Gašper Katrašnik, Tadej Logar, Matej Razingar, Žiga Grošelj, Matic Grošelj, Miha Poljanec, Luka Čotar in Jernej Švab.

Mlajši mladinci že v petek potujejo v Istro, kjer se bodo v Poreču udeležili dvodnevne mednarodne dirke Via Poreč Toward Tbilisi, ki je nekakšna generalka za olimpijske igre mladih. Prvi dan bo na sporedu kratek  gorski prolog, drugi dan pa slabih 70 kilometrov dolga krožna dirka po Poreču. Na dirki bodo nastopili Nik Čemažar, Luka Eržen, David Čadež in Aleš Pirih.

Starejši mladinec Jaka Primožič pa bo tokrat zastopal reprezentančne barve na etapni dirki Tour de lac Leman v Švici. Od sobote do ponedeljka jih čakajo štiri etape. Najprej ravninski kronometer, v nedeljo sledita dve pol-etapi in nato še v ponedeljek zaključna etapa. Konec naslednjega tedna pa bo nastopil na dirki Paris-Roubaix.

O rezultatih bomo poročali na naši spletni strani.