sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PESTER PRVI APRILSKI VIKEND

2. 4. 2017

Pretekli vikend so naši kolesarji in kolesarke nastopali na dirkah v Sloveniji, Italiji in na Madžarskem. Med deseterico sta se uvrstila Nik Čemažar in Ana Ahačič, članska ekipa pa v Novem Mestu ni prikazala najboljše predstave.

Članska ekipa na predstavitvi pred 3. VN Adrie Mobil

DRINOVEC IN PRIMOŽIČ EDINA KONČALA VN ADRIE MOBIL

Tretja izvedba dirke v Novem Mestu je prinašala nekoliko spremenjeno in morda malce bolj selektivno traso. 184 kilometrov dolgo preizkušnjo, kjer je nastopilo 172 kolesarjev iz 24 ekip je končalo vsega 58 kolesarjev. Celotno dirko je potek dogajanja nadzirala kolumbijska ekipa Bicicletas Strongman, ki je vseskozi narekovala tempo in skrbela, da se v ospredju ni izoblikoval noben večji pobeg. Kolumbijci so prevladovali na gorskih ciljih, v zaključek dirke na končne kroge je prišlo zgolj 58 kolesarjev. V ospredju je bila sedmerica kolesarjev, ter nato dve zasledovalni skupini, kjer sta bila od naših le Jaka Primožič in Matej Drinovec. V sprintu ubežnikov je imel največ moči Italijan Parrinello, naša kolesarja sta v cilj prišla z drugo zasledovalno skupino, ki je zaostala nekaj več kot dve minuti. Drinovec se je uvrstil na 35. mesto, Primožič pa na 42. Ostala peterica dirke ni končala.

ČEMAŽAR UJEL DESETERICO V ITALIJI

Starješi mladinci so se v postavi Nik Čemažar, David Čadež, Aleš Pirih in Luka Kavšek udeležili dirke prve kategorije Trofeo Citta di Loano v Italiji. Na startu 123 kilometrov dolge dirke je bilo 144 kolesarjev. V cilj zahtevne preizkušnje je prišlo 91 kolesarjev, v sprintu se je zmage veselil Francoz Mountaban. Nik Čemažar je preizkušnjo končal na solidnem 10. mestu.

MLADINKI NA MADŽARSKEM PREIZKUSILI KONKURENCO

Ana Ahačič in Tjaša Sušnik sta z mladinsko reprezentanco nastopili na dirki Pre Eyof cycling race v Györu, ki je bila organizirana kot preizkušnja pred letošnjim olimpijskim festivalom evropske mladine. Na 44 kilometrov dolgi, povsem ravni preizkušnji sta se pomerili v konkurenci 30 deklet, starih 15 in 16 let. V sprintu glavnine sta dvojno zmago osvojili predstavnici Litve, na 7. mesto pa se je uvrstila Ana Ahačič. Tjaša Sušnik je v padcu, ki se je pripetil tik pred sprintom izgubila pozicijo, ter se uvrstila na 14. mesto.

Tjaša Sušnik in Ana Ahačič v dresu reprezentance na Madžarskem

Foto: Lojze Primožič, Miha Koncilija