Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Pester tekmovalni vikend

4. 6. 2023

Dirka po Gornji Avstriji

Članska ekipa je danes zaključila štiridnevno dirko po Gornji Avstriji. Prvi dan so se pomerili v dobrih 600 metrih dolgem prologu po ulicah Linza, kjer se je od naših kolesarjev najbolje odrezal Luka Ziherl.

Luka Ziherl (zajem ekrana)

Naslednje dni so sledile tri etape. Prva, s 181,2 km tudi najdaljša, od Eferdinga do Geinberga, druga od Welsa do Bad Leonfeldna in tretja, s štartom v kraju Asten in ciljem na smučišču Hinterstoder, kjer je kolesarje čakal zaključni vzpon, na katerem so v 8,3 km premagali dobrih 900 m višinske razlike.

Prvo etapo je od naših fantov najbolje zaključil Teo Pečnik na 25. mestu, v 2. in 3. etapi se je najbolje odrezal Jaka Vovk, ki je bil tako tudi najboljši v skupni razvrstitvi in je dirko končal na 39. mestu.

Jaka Vovk, Teo Pečnik

2. kriterij mesta Murska Sobota

Danes so se dečki in deklica, mladinci in preostali člani udeležili dirke v Murski Soboti. 2. kriterij mesta Murska Sobota je za mladince štel za državno prvenstvo. Pri mlajših mladincih je Lovro Rant je zasedel 12. mesto. 

Starejši mladinci so dokazali, da so močna ekipa. 2. mesto je zasedel Jaka Marolt, 3. mesto Jan Lešnik, 7. mesto Jakob Jere in 8. mesto Sven Mernik.

Jaka Marolt, Jan Lešnik

Tudi dečki so tekmovali na krožni dirki v Murski Soboti. Krog v dolžini 1,5 je bil povsem ravninski in je potekal po središču mesta. Med dečki C sta se v ciljnem šprintu odlično odrezala Urban Hren s 3. in Jalen Bernard s 7. mestom. Na isti dirki je med deklicami B Iza Božnar Prosen dosegla 6. mesto. Dečki A in B so štartali skupaj in prevozili 15 krogov. V kategoriji B je Marcel Hafner zasedel 6. mesto. Pri dečkih A pa je bil Rok Bajželj 7.

Urban Hren in Jalen Bernard

Predstavnika članske ekipe, Grega Podlesnik in Gašper Otoničar, sta dirko končala na 6. in 7. mestu.