Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PETEK DRŽAVNI PRVAK V VZPONU

15. 9. 2020

Pretekli vikend je v Ilirski Bistrici potekal kolesarski vikend, v sklopu katerega je bil v soboto na sporedu kriterij, v nedeljo pa je potekalo državno prvenstvo v vzponu na Sviščake za kategorije od mladincev naprej. Dosežek vikenda je osvojil Aljaž Petek, ki je osvojil naslov prvaka v vzponu.

NA KRITERIJU NAJVIŠJE LEŠNIK

V soboto popoldan je bil najprej na sporedu kriterij, kjer so se pomerile kategorije mlajših mladink in mladincev, mladink in mladincev ter članov in članic. Na zahtevni trasi so se kolesarji in kolesarke vsak tretji krog pomerili v točkovnih sprintih. Pri mlajših mladincih je bil naš najbolje uvrščen Jan Lešnik, ki je s tremi točkami zaostanka osvojil peto mesto. Pri starejših mladincih je bil najvišje, na 9. mestu Maks Cvjetičanin, ki je prav tako osvojil tri točke.

Članska zasedba je bila nekoliko okrnjena, saj sta manjkala Nik Čemažar in Jaka Primožič, ki sta z reprezentanco nastopala na dirki Pokala Narodov na Poljskem, kjer je dirko kot 17. končal Nik Čemažar. Tako so na dirki v Ilirski Bistrici nastopili zgolj štirje, ki vidnejše uvrstitve niso dosegli. Najbolje uvrščen je bil Uroš Repše s štirimi točkami na 9. mestu.

VSI REZULTATI KRITERIJA

PETEK SUVERENO NAJHITREJŠI NA SVIŠČAKE

Po sobotnem kriteriju so se v nedeljo dopoldan kolesarji in kolesarke pomerili še za naslov najboljšega v vzponu. Skupinski start vseh kategorij na slabih 20 kilometrov dolgi trasi je botroval veliki gneči in posledično hitremu startu do prvih napadov iz glavnine. Dirka je bila pravzaprav vožnja na izpadanje in preizkus kdo je najbolje pripravljen v vožnji navkreber. Najboljši čas dneva je v kategoriji ELITE dosegel Jani Brajkovič, ki je s časom 39.43 za nekaj sekund ugnal klubskega kolega. Najhitrejši naš kolesar na vrhu je bil Luka Lakota, ki je osvojil 6. mesto v elitni kategoriji. Na absolutnem 16. mestu je na Sviščake pripeljal najboljši mlajši mladinec Aljaž Petek, ki je postavil odličen čas in s povprečno hitrostjo 26,7 na uro za minuto in dvaindvajset sekund ugnal prvega zasledovalca v svoji kategoriji ter tako po vožnji na čas postal še državni prvak v vzponu.

VSI REZULTATI DP VZPON SVIŠČAKI