sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PO KRONOMETRU ČEMAŽAR NAJMOČNEJŠI ŠE NA MEMORIAL IVO MASOLA

16. 7. 2017

Kot smo že pisali, se je mladinska reprezentanca ta vikend udeležila treh preizkušenj v Italiji. Po kronometru za regijsko prvenstvo Vittorio Veneto je bil Čemažar najhitrejši tudi na nedeljski cestni dirki za memorial Iva Bassola.

Nik Čemažar v dresu državnega prvaka

Reprezentanca v postavi Nik Čemažar, Luka Sagadin, Aljaž Jarc ter Aljaž Omerzel je imela celotno dirko pod kontrolo že od starta. Najprej se je v begu znašel Sagadin, nato sta z napadom poizkušala Čemažar in Jarc a sta bila ujeta s preostalimi ubežniki. Ko so 15 kilometrov do cilja ponovno poizkusili z napadom so Čemažar, Sagadin in Jarc s preostalimi 4 kolesarji uspeli pridobiti nekaj prednosti pred glavnino. Ubežniki so bili složni, v zaključku je bilo kar nekaj napadov slovenske reprezentance, 3 kilometre do cilja je ponovno napadel Čemažar. Do cilja ni več popuščal in s 50 metrov prednosti slavil novo zmago!

Po zmagi je bil Čemažr vesel novega uspeha:”Dirko smo imeli pod nadzorom od starta. Celotna ekipa je bila danes zelo močna in ko smo bili v zadnjih 15 kilometrih od 7 kolesarjev v begu 4 Slovenci je bilo jasno, da moramo dirko dobiti. Po nekaj napadih sem izkoristil “kontro” in uspel zmagati”.

Foto: Facebook FS