sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PO UMAGU IN POREČU NA “MAGISTRALO”

5. 3. 2016

Po sredini dirki Umag Trophy se je danes končala še dirka Poreč Trophy. V Umagu do lepe uvrstitve Luka Čotar, danes najboljši Jernej Švab.

IMG_4437
Ekipa na predstavitvi ekip pred startom

Četrta izvedba Umag Trophy se je končala s prvo neslovensko zmago, v sprintu glavnine je slavil Nemec Jonas Bokeloh. Tradicionalno hitra dirka, ki jo praktično selekcionirajo le padci kolesarjev in okvare koles je bila tudi letos s povprečno hitrostjo skoraj 46 kilometrov na uro izjemno hitra. V sprintu glavnine se je pogumno boril tudi naš Luka Čotar, ki je končal na 17. mestu.

Brez premora se je teden nadaljeval z današnjo dirko Poreč Trophy. Sedem krogov čez Tar in Labince je bilo izjemno selektivnih, poleg zahtevne trase je bila dirka s povprečno hitrostjo več kot 46 kilometrov na uro znova izjemno hitra. O zahtevni dirki pričajo končni rezultati, zmagovalec Matej Mugerli je za 156 kilometrov potreboval slabe 3 ure in pol, za njim pa so tekmovalci v cilj “kapljali” eden po eden oziroma v manjših skupinah. V prvi večji skupini, na 44. mestu je končal naš najboljši Jernej Švab, 48. je bil Matic Grošelj.

Za Savčane se bo zahteven mesec končal v nedeljo, ko se bo končala tradicionalna etapna dirka druge kategorije Istrian Spring Trophy. Ekipa v postavi Logar, Grošelj, Švab, Poljanec, Grošelj in Čotar se v Poreč odpravlja že v sredo, nato bodo sledili štirje zahtevni dnevi. Trenerja ekipe Matjaža Zevnika veseli dejstvo, da v ekipi najboljši rezultat vedno doseže drug tekmovalec, kar pomeni, da je ekipa homogena in ima več tekmovalcev, ki lahko dosežejo dober rezultat.