Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

POROČILO IZ TRSTENIKA

30. 5. 2015

Na Trsteniku smo danes ovenčali nove zmagovalce, tudi v kategoriji Masters, Amaterjev in žensk.

Sončno vreme nas je pričakalo že v zgodnjem dopoldnevu, ko smo na prvo dirko pospremili kategorije Masters E, F, G, H, I in Ženske A, B in C. Na povezavi so rezultati prve dirke.
Naslednji so startali Amaterji ter Masters A, B in C. Po pobegu v zadnjih krogih dirke je v sprintu do zmage prišel Primož Porenta. Na povezavi so rezultati druge dirke.

Dečki C ter deklice C in B so startali že v zgodnjem popoldnevu, ko je bilo nad Trstenikom sonce že kar močno, razmere za dirkanje pa idealne. V kategoriji 57 tekmovalcev so zopet dobro nastopili naši tekmovalci. Zelo zahtevna proga je terjala davek in skupina je kmalu razpadla na približno 20 tekmovalcev. Lan Jenčič je v sprintu skupine za 3. mesto prišel do 12. mesta, zelo dobro sta se spet dirkali Ana Ahačič, ki je pri deklicah B dosegla novo zmago, ter Tjaša Sušnik, ki je bila druga. Pri dečki C je bil Maj Flajs 22., Enej Božnar Prosen 24., Vid Košir 29. in Jaka Florjanič 30. Pri deklicah C sta bili Eva Prevc in Neja Kalan 4. ter 5.

Dečki B so uprizorili pravo napadalno dirko že od starta. Povprečna hitrost je bila visoka, na koncu je zmago slavil Gal Glivar (Adria), Gregor Durkov je po zelo dobri, pogumni vožnji zaključil na robu deseterice na 12. mestu.

Pri dečkih A sta dolgo v begu vztrajala Jan Bevc (Adria) in Marko Jeretina (Radenska), ki je v sprintu dobil dvoboj vodilnih tekmovalcev v točkovanju za Pokal Slovenije.