Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PRED KARPATI PO FORMO V ITALIJO

23. 4. 2019

Pester velikonočni vikend je imela tudi članska ekipa, ki lovi zadnje kilometre pred etapno dirko v Karpatih, ki sledi v začetku maja. Dve močni enodnevni preizkušnji v Italiji sta bili pravi test pripravljenosti za naše fante.

Nedeljska 59°GP Industria v italijanskem San Vendemianu je bila prva od dveh dirk druge kategorije za mlajše člane na kateri so nastopili naši kolesarji v postavi Nik Čemažar, Aljaž Kostelec, Filip Kvasina, Aleš Pirih in Jaka Primožič. 175 kilometrov dolgo preizkušnjo, kjer so pred leti zmagovali tudi kolesarji našega kluba, je dobil Italijan Andrea Bagioli, član italijanskega Colpacka, ki je v cilju slavil ogromno prednost minute in 45 sekund. Od naših je po štirih urah v cilj prišel le Čemažar, ki je bil med 39 kolesarji, ki so zaključili dirko s povprečno hitrostjo 43,7 kilometrov na uro.
Dan za dirko v San Vendemianu je bila na sporedu nova zahtevna  preizkušnja Giro del Belvedere v mestecu Villa di Villa v bližini italijanskega Pordenona. K zmagi Italijana Samuela Batistelle je pripomogel tudi Martin Lavrič, še lani član našega kluba, letos pa član razvojne ekipe Dimension Date. Batistella je bil najmočnejši v sprintu dvojice, ki je v cilju 163 kilometrov dolge dirke obračunala za zmago. Po treh urah in 45 minutah je v drugi večji skupini dirko, kot edini predstavnik našega kluba, končal Jaka Primožič.

Vrhunci dirke Giro del Belvedere 2019: