sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PREGLED ZIMSKEGA DOGAJANJA

14. 1. 2016

Leto 2016 je že dodobra v teku, naše tekmovalne ekipe pa se vneto pripravljajo na novo sezono. Člani s sezono pričnejo čez dober mesec, mladinci, deklice in dečki še malo kasneje. Spodaj vam ponujamo kratek pregled zimskega dogajanja.

Članska ekipa kmalu z novimi kolesi

Ekipa do 23 let je po lanski sezoni, kot smo že pisali, doživela nekaj sprememb, tako bo v letošnji sezoni Matjažu Zevniku na razpolago 8 kolesarjev. Ekipa bo še vedno ena najmlajših, Zevnik pričakuje sodelovanje ekipe in pridobivanje izkušenj, nekaj več pa bi že lahko pokazali Tadej Logar, Jernej Švab in Žiga Grošelj, ki so že v lanski sezoni pokazali, da lahko povsem dostojno zastopajo klubske barve v močni konkurenci.
Kolesarji so po novem letu pričeli s pripravami v Istri, kjer se bodo tedensko pripravljali na prve spomladanske dirke. Sezono bodo pričeli 14. februarja z dirko GP Laguna v Poreču, konec februarja pa jih čaka prva dirka na slovenskih cestah GP Izola. Nato sledijo tradicionalne dirke v Istri, zaključile se bodo s kategorizirano etapno dirko “Istarsko prolječe”.
Tudi v letošnji sezoni bo glavni opremljevalec ostal Scott, ki bo do konca meseca priskrbel kolesa in vso ostalo opremo.

Eva državna prvakinja, Aleš in Luka vodilna v Zimski ligi

Najmlajši dečki in deklice so v fazi pridobivanja splošne kondicijske priprave, trenirajo po okoliških hribih, v telovadnici in na gorskih kolesih, tekmujejo tudi v Zimski ciklokros ligi. Mladinci večinoma trenirajo na gorskih in spinning kolesih ali pa opravijo večurne pohode po okoliških hribih.
Pretekli vikend je Eva Prevc pri deklicah do 15 let osvojila naslov državne prvakinje v ciklokrosu! Pogumno se je borila na zasneženi in težki progi, ki je vsem tekmovalcem povzročala kar nekaj težav. Prav tako so na gorskih kolesih uspešni dečki ter mladinci. Luka Ziherl pri dečkih in Aleš Pirih pri mladincih sta trenutno, dirko pred koncem sezone, vodilna kolesarja v seštevku točk za Zimsko ligo v ciklokrosu. Pri dečkih je na drugem mestu Štefan Kovač, pri deklicah pa na tretjem mestu Eva Prevc.
V februarju se tako mladinci kot dečki in deklice odpravljajo na priprave v Medulin in Istro, kjer bodo opravili prve težje treninge na kolesu. Sezono predvidoma pričnejo v začetku aprila s prvo dirko v Pokalu Slovenije v Tišini.