Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Pretekli teden dobili tri državne podprvake

27. 6. 2022

Za kolesarji je pester teden – z dirkanjem so pričeli v četrtek, ko so se kolesarji pomerili na državnem prvenstvu v kronometru. Z dirkanjem so nadaljevali že naslednji dan na Pokalu Tadeja Pogačarja, teden pa zaključili z državnim prvenstvom v cestni vožnji, ki se je odvijal v okolici Maribora. Člansko državno prvenstvo pa je potekalo tudi v Srbiji, udeležil se ga je tudi naš kolesar Luka Turkulov.

Vzpon na Rašpoh, foto: Luka Vovk

Državno prvenstvo v kronometru

Na 14.4 kilometrskem krogu so se najprej pomerile mlajše kategorije, ki so v enem krogu prevozile 248 metrov nadmorske višine. V kategoriji starejših mladincev najbolje odrezal Jaka Marolt, ki je dosegel drugi najhitrejši čas in s tem postal državni podprvak. Kategoriji članov in mlajših članov pa sta prekolesarili dva kroga v skupni dolžini 28.8 km in 496m vzpona. Med našimi mlajšimi člani pa se je najbolj izkazal Luka Ziherl, ki je osvojil 6. mesto.

Državno prvenstvo v kronometru, Prijavim.se

Pokal Tadeja Pogačarja

Kolesarji so se na startno črto ponovno postavili v petkovih večernih urah v Komendi. Na 800 metrski krog so se kot eni izmed prvih pognali dečki A in B, po 20. krogih pa je v cilj kot drugi v kategoriji dečkov A prišel Bor Nograšek, v kategoriji dečkov B pa je Rok Bajželj osvojil tretjo mesto. Starejši mladinci so prevozili petnajst krogov več, le malo pa je do stopničk zmanjkalo Janu Lešniku, ki je zasedel četrto mesto. Ko so bile vse mlajše ekipe že v cilju, pa so se na progo odpravili člani. Po prevoženih 36 kilometrih oziroma 45 krogih pa se je na 8. mesto uvrstil Matej Drinovec

Martin Eržen drugi na cestnem državnem prvenstvu v Mariboru

Cestno državno prvenstvo Maribor

Tokrat mariborski Ljudski vrt ni gostil nogometašev, tokrat so se tam zbirali kolesarji. Pred njimi je bil malo več kot 16 kilometrski krog, ki je kolesarje popeljal po Mariboru in njegovi okolici. Kolesarji so se vzpeli tudi na Rošpoh, kilometer vzpona pa so kolesarji prevozili brez večjih problemov in tako v krogu nabrali 160 metrov vzpona. Starejši mladinci so prevozili šest krogov, po katerih je sledil skupinski šprint. Na drugo mesto se je zavihtel Martin Eržen, ki je tako postal državni podprvak. Uspeh pa sta dopolnila še Jakob Sagadin in Jan Lešnik, ki sta dosegla 5. in 10. mesto. Člani so v slabih štirih urah prevozili kar 10 krogov, izmed naših kolesarjev pa se je najbolje odrezal Matej Drinovec, ki je dosegel 9. mesto. V konkurenci mlajših članov se je Luka Ziherl uvrstil na peto mesto, na osmem mestu v kategoriji pa je zaključil Andrej Černe.

Matej Drinovec na cestnem prvenstvu, foto: Luka Vovk

Turkulov državni podprvak v Srbiji

Tudi v Srbiji je potekalo državno prvenstvo v kategoriji članov, katerega se je udeležil tudi Luka Turkulov. Po suverenem 135 kilometrskem begu pa se je povpel na drugo stopničko.