sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ 5. NA UVODU V SEZONO

  1. 2. 2019

Uvod v kolesarsko sezono je včeraj v Izoli pripadel povratniku v dres Adrie Mobila, odlično predstavo pa so prikazali tudi naši kolesarji. Najvišje je dirko končal Primožič, tik za deseterico debitant Pirih.

Jaka Primožič, najvišje uvrščen kolesar na VN Slovenske Istre

Uvodno dogajanje na slovenskih cestah že kot po tradiciji pripada obmorskemu mestecu Izola, kjer je tudi start in cilj 156 kilometrov dolge preizkušnje za Veliko nagrado Slovenske Istre. Šesta izvedba je minila v precej bolj prijaznih razmerah do kolesarjev kot lanska, ko so organizatorji zaradi razmer celo skrajšali dirko.
Letošnjo preizkušnjo sta zaznamovala Avstrijec in Italijan, ki sta glavnini ušla kmalu v prvem krogu, ujeta pa sta bila pred zadnjim manjšim krogom v Izoli. Vajeti so v roke prevzele ekipe z izrazitimi sprinterji, najbolj uspešna je bila Adria Mobil, ki je z Markom Kumpom ponovila lansko zmago na uvodni preizkušnji. Kot drugi Slovenec je na 5. mestu dirko končal Jaka Primožič in tako kot lani v Poreču, uspešno začel sezono. »Zadovoljen sem s rezultatom kot tudi s tem kako se na začetku sezone obračajo noge. Glede na to, da nisem sprinter, je moj rezultat v teh okoliščinah odličen in predvsem motivacija za prihodnje težje preizkušnje v Istri«, je prve misli po dirki strnil najbolje uvrščen naš kolesar. Svoj krst v članski kategoriji je odlično prestal otrok kranjskega kluba Aleš Pirih, ki se je uvrstil tik za deseterico na 11. mesto. Njegovo dobro formo in napredek je že pred sezono napovedal tudi športni direktor Tadej Valjavec, a se je izognil rezultatskim napovedim.

Prva dirka je ponavadi dober preizkus narejenega med zimskim obdobjem in le to so letos kot kaže dobro opravili tudi naši kolesarji. Formo bodo znova poskušali unovčiti 6. marca, ko bo na sporedu prva dirka v Istri, Velika nagrada Umaga.

Ekipa KK Kranj na predstavitvi ekip