sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ DO NOVEGA USPEHA NA ČEŠKEM, NA DELU TUDI VSI OSTALI SAVČANI!

8. 5. 2016

Vse naše kategorije kolesarjev in kolesark so ta vikend znova nastopili na dirkah za Pokal Slovenije, v Italiji in na Češkem. Jaka je bil izjemen na Češkem, Ana do zmage v Ajdovščini!

received_1202068936479423
Jaka Primožič po cilju kraljevske etape

 

PRIMOŽIČ PRVI SLOVENEC MED NAJBOLJŠIMI TREMI

Jaka Primožič in Nik Čemažar sta z mladinsko reprezentanco od četrtka do nedelje nastopala na etapni Dirki Miru na Češkem, ki je ena bolj priznanih etapnih dirk za to kategorijo na svetu. Štiridnevna dirka s petimi zahtevnimi etapami je bila eden večjih ciljev v prvem delu sezone za Primožiča, z izjemnimi predstavami je dokazal, da je trenutno v zelo dobri formi.

V prvi etapi sta Jaka in Nik končala v prvi večji skupini, ki je zaostala 18 sekund, zasedla sta 14. in 64. mesto. Drugi dan sta sledili dve pol etapi. V dopoldanskem kronometru je bil Jaka že zelo blizu in z 9 sekundami zaostanka končal na 4. mestu. Izboljšal je svoj lanski čas za več kot minuto in za las zgrešil stopničke. Čemažar je na 11,2 kilometrov dolgem kronometru osvojil 53. mesto. V popoldanski etapi je slovenska reprezentanca dosegla nov uspeh, ko je etapno zmago osvojil Tadej Pogačar, sicer član Radenske.
V sobotni kraljevski etapi se je izkazal Primožič. Na 100 kilometrov dolgi, zahtevni trasi z dvema težjima vzponoma je prvih 6 uvrščenih v cilj prišlo z dvema minutama prednosti. Jaka je bil vseskozi z najboljšimi, proti koncu je zaostal 13 sekund in v cilju končal na izjemnem 3. mestu. V generalni razvrstitvi je imel po kraljevski etapi isti čas kot četrto uvrščeni Kazahstanec, zato se je pred zadnjo etapo obetal ogorčen boj za stopničke. V zaključni 90 kilometrov dolgi etapi je dobil prvi sprint, ki je prinašal bonus sekunde, v drugem sprintu pa je bil drugi. S tem je v generalni razvrstitvi dosegel sekundo boljši čas kot Kazahstanec Vadim Pronskiy in obranil mesto na zmagovalnem odru.

Primožič je tako postal prvi Slovenec, ki je 45. izvedbo Dirke Miru, ki šteje za Pokal Narodov končal na stopničkah. Tako je znova dosegel lep uspeh in dokazal, da je po zmagi na Coppa Montes še vedno v dobri formi. Nik Čemažar je dirko končal na 73. mestu.

REZULTATI VSEH ETAP

received_1202631673089816
Savčana kot člana reprezentance na dirki Course de la Paix na Češkem

V AJDOVŠČINI MOČAN NALIV OVIRAL TEKMOVALCE

Dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci, mladinke ter člani so v soboto dirkali na kriteriju v Ajdovščini, ki je štel za Pokal Slovenije. Najmlajše kategorije dečkov in deklic so vozile na končni cilj. Med dečki so se najbolj izkazali najmlajši, kjer so trije končali v prvi deseterici, pri deklicah pa je zmago osvojila Ana Ahačič, ostale so se vsaka v svoji kategoriji uvrstile na 2. mesto, prav tako Katja Jenko pri mlajših mladinkah.

Kriterij_Ajdovscina2016-21

Pri mlajših mladincih je do padca na razmočeni trasi zelo dobro kazalo Davidu Čadežu, ki je na koncu osvojil 7. mesto. Pri starejših mladincih so Savčani krojili razplet dirke, v uvodnih krogih so bili rezervirani in nato v zaključku naredili selekcijo. Na 5. in 6. mestu sta dirko zaključila Miha Zupan in Filip Kvasina.

Dirka kategorij ELITE in do 23 let je že potekala v sončnem vremenu, a cesta je bila še vedno povsem razmočena. Od 37 tekmovalcev na startu je dirko končalo zgolj 8 kolesarjev. Med njimi žal ni bilo Savčana.

VSI REZULTATI DIRKE V AJDOVŠČINI