Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PRIMOŽIČ DO ZMAGE V ČRNI GORI

16.9. 2019

Članska ekipa je pretekli vikend nastopila na dvodnevni dirki Tour of Montenegro v Črni gori. Zmagovalec dirke je postal Jaka Primožič, njegov uspeh je na tretjem mestu dopolnil še Nik Čemažar.

PREDNOSTI IZ VOŽNJE NA ČAS NI ZAPRAVIL

Na dirki Tour of Montenegro je naša ekipa nastopila v postavi Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Luka Lakota in Jaka Primožič. V petkovem popoldnevu je bil na sporedu gorski kronometer od Kotorja do Njegušev v dolžini 22 kilometrov, kjer so odlično nastopili naši kolesarji. Suvereno zmago je s časom 46:26 dosegel Jaka Primožič, ki je za 39 sekund ugnal drugo uvrščenega Andreja Petrovskega iz Makedonije. Z dodatnimi 25 sekundami zaostanka je na tretjem mestu gorsko preizkušnjo končal Nik Čemažar, še nekoliko za njim pa na četrtem Filip Kvasina.

Prednosti iz prve etape v soboto Primožič ni mogel zapraviti. Na sporedu je bila krožna dirka v dolžini 100 kilometrov, kjer so kmalu po startu ušli trije kolesarji. Primožič, Petrovski in Rajovič so bili složni, prednost je bila že skoraj pol kroga, ko se je od glavnine uspel preseliti še Čemažar. Četverica si je privozila ogromno prednost, v cilju so bili slabih sedem minut pred zasledovalci. Sprint ubežnikov je dobil Dušan Rajovič, ki je na drugem mestu ugnal Jaka Primožiča, četrti je bil Nik Čemažar.

Dirka se je torej končala z zmago Jaka Primožiča, na tretjem mestu pa je njegov uspeh dopolnil Nik Čemažar. Primožič je tako pred svetovnim prvenstvom v Yorkshiru znova nekoliko dvignil svojo formo in se bo na Otok odpravil z dobrimi občutki.