sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ IN ČEMAŽAR V DOHI PRED NASTOPOM SEZONE

10. 10. 2016

Jaka Primožič in Nik Čemažar sta že od petka na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v Dohi, kjer bosta v torek nastopila na posamičnem kronometru. Vzdušje pred nastopom je odlično, vremenskih razmer sta se privadila kolikor sta le lahko.

14570601_1134930456593729_1175161543607808014_o
Jaka Primožič – na letališču v Dohi

V Katarsko prestolnico sta naša mladinca pripotovala s prvo skupino slovenske odprave, kjer so bili vsi reprezentanti, ki nastopajo v vožnji na čas. V petkovih večernih urah sta se  nastanila v hotelu, v sobotnih in nedeljskih jutranjih urah pa že opravila prve kilometre po razbeljenih cestah. “Zaenkrat je vse v najlepšem redu, smo odlično stacionirani, čez dan se hladimo v hotelu, treninge pa opravimo v zgodnjih jutranjih urah, ko je vročina znosnejša”, je prve vtise podal Čemažar.

Prvenstvo se je sicer pričelo v nedeljo z ekipnim kronometrom elitnih ekip, nadaljevalo pa v ponedeljek z nastopi mladink in mlajših članov. V torek prihaja “ura resnice” tudi za mladince, ki se bodo pomerili na slabih 30 kilometrov dolgi trasi po umetnem otoku Pearl Qatar, ki letos gosti cestne kolesarje. Jaka se bo iz startne rampe spustil ob 8.21, Nik pa v zadnji skupini ob 10.53 po slovenskem času.

V petek bo sledila še 135 kilometrov dolga cestna preizkušnja, kjer bomo imeli Savčani v Filipu Kvasini še enega predstavnika, ki bo branil hrvaške barve. O vseh rezultatih vas bomo obveščali.

Foto: KZS