Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PRIMOŽIČ IN ČEMAŽAR V ITALIJI PRIPOMOGLA K ZMAGI, ČLANI V AVSTRIJI BLIZU DESETERICE

5. 9. 2016

Poleg dirke za Pokal Slovenije v Lenartu, so Savčani nastopili tudi v tujini. Primožič in Čemažar sta z reprezentanco pripomogla do velikega uspeha Tadeja Pogačarja, članska ekipa pa je nastopila na dveh dirkah v avstrijskem Schwazu.

14203088_1290221944330788_325809605_o
Zmagovalna reprezentanca na dirki Giro della Lunigiana

PRIMOŽIČ ZELO BLIZU, ZMAGOVALEC POGAČAR

Jaka Primožič in Nik Čemažar nadaljujeta z nastopi v reprezentančnem dresu, bližata se evropsko in svetovno prvenstvo, naši mladinci pa pilijo formo na zahtevnih preizkušnjah v Italiji. Po dvojni zmagi v kronometru prejšnji vikend sta tokrat nastopila na zahtevni etapni preizkušnji prve kategorije Giro della Lunigiana, kjer nastopijo najboljši mladinci na tem delu Evrope. Med drugim je dirko leta 2012 dobil poznejši svetovni prvak med mladinci Matej Mohorič.
Letošnja izvedba je bila že 41. po vrsti, na startu dirke je bilo 172 kolesarjev, na sporedu pa so bile 3 zahtevne etape. Primožič je kot najboljši od naših osvojil 9. mesto v prvi etapi, v drugi je osvojil 6. mesto v zadnji pa 11. mesto. Oba Savčana sta veliko pripomogla k velikem uspehu Tadeja Pogačarja, ki je v zadnji etapi z zmago potrdil tudi skupno prvo mesto! Jaka Primožič je končal na skupnem 5. mestu, kar je prav tako dobra popotnica pred naslednjo podobno preizkušnjo Giro di Basilicata, ki se prične v četrtek. Nik Čemažar je končal na skupnem 126. mestu.

GROŠELJ V SCHWAZU BLIZU DESETERICE

Članska ekipa je v soboto in nedeljo nastopila na kriteriju in cestni dirki v avstrijskem Schwazu. Tradicionalni vikend na Tirolskem se začne z nočnim kriterijem, dolgim slabih 60 kilometrov. Žiga Grošelj je kot najboljši Savčan osvojil 1 točko in končal tik za deseterico na 11. mestu. Končala sta še Tadej Logar na 28. in Miha Poljanec na 35. mestu. Cestna dirka v nedeljo je bila dolga slabih 190 kilometrov, povprečna hitrost dirke je bila dobrih 45 kilometrov na uro. Žiga Grošelj je bil član ubežne skupine, v zaključku je imel nekaj smole in padel, tako da je na koncu iztržil 13. mesto. V prvi zasledovalni skupini, ki je zaostala minuto in 42 sekund so dirko končali še Matic Grošelj, Jernej Švab in Luka Čotar.