sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ IN ČOTAR MED TREMI SLOVENCI NA CILJU ZLM

16. 4. 2017

Reprezentanca mlajših članov do 23 let je v soboto nastopila na dirki za Pokal Narodov ZLM Tour. Od naših sta bila člana reprezentance Jaka Primožič in Luka Čotar, oba sta bila med tremi Slovenci, ki so končali zahtevno prezkušnjo.

Dirka ZLM Tour je bila v preteklih letih organizirana v treh etapah, letos pa je bila na sporedu samo en dan, hkrati pa v koledarju UCI za Pokal Narodov. Zahtevno traso na dirki dodatno oteži še stalni veter, ki velikokrat skupino razdeli na več delov. V prejšnjih izvedbah je dirko dobil tudi Švicar Fabian Cancellara, pa Britanec Luke Rowe, kar priča o res kakovostni zasedbi, ki se pojavi na startni črti.

Letošnja dobrih 180 kilometrov dolga dirka je znova postregla z močnim vetrom, kar je skupino razbilo na več manjših. Povprečna hitrost zmagovalca je bila preko 44 kilometrov na uro, največ moči v sprintu osmerice pa je imel Britanec Christoper Lawless. V prvi večji skupini, ki je zaostala 48 sekund sta dirko končala Gašper Katrašnik in naš Jaka Primožič, ki se je uvrstil na 38. mesto. Z obilico smole je na 43. mestu dirko končal Luka Čotar. Med 66 kolesarji, ki so končali dirko so bili 3 Slovenci, dva kolesarja našega kluba.