sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ NA CESTNI DIRKI ŠE IZBOLJŠAL SVOJO UVRSTITEV IZ KRONOMETRA

14. 10. 2016

V petek je bila po mladinski ženski dirki na sporedu še mladinska moška dirka svetovnega prvenstva, kjer smo imeli Savčani tri predstavnike. Nov odličen rezultat je dosegel Jaka Primožič, Čemažar in Kvasina dirke nista zaključila.

14753785_1140467672706674_3539240371113994897_o
Jaka Primožič – dve uvrstitvi v deseterico na SP v Katarju

Petkova mladinska dirka je kot vse do sedaj potekala v visoki vročini. Start 135 kilometrov dolge dirke je bil ob 12.15 uri po slovenskem času, na startu pa smo Slovenci imeli 6 predstavnikov. Poleg Primožiča in Čemažarja še Žiga Jermana, Tadeja Pogačarja, Žiga Horvata in Martina Lavriča.

185 tekmovalcev je bilo na startu dirke, ki je bila od starta izjemno hitra in nervozna. V prvih nekaj krogih sta sledila dva večja padca kolesarjev, enega je za napad izkoristil Francoz Brunel. Kmalu se je v ospredju izoblikovala skupina 11 kolesarjev, po nekaj kilometrih se jim je pridružila še sedmerica. V skupini 18 ubežnih kolesarjev, ki je vseskozi držala prednost okoli minute smo imeli Slovenci tri predstavnike. Primožič, Jerman in Horvat so bili v številčni premoči a je niso uspeli izkoristiti. Po danskem napadu v zadnjih kilometrih dirke je v ospredju ostal Jakob Egholm, ki je do konca uspel obdržati minimalno prednost pred zasledovalno skupino in osvojil naslov svetovnega prvaka. V ozadju so se zasledovalci pomerili za srebrno medaljo, Slovenci so zasedli 5., 6. in 8. mesto, najboljši je bil Horvat, Jaka Primožič pa se je uvrstil na 8. mesto.

Nov odličen uspeh v vrsti za Primožiča, ki je tako fenomenalno zaključil že tako uspešno sezono, po kateri se poslavlja od mladinske konkurence. Nik Čemažar in Filip Kvasina, ki je zastopal hrvaške barve dirke žal nista končala. Reprezentanca se, z izjemo elitnih kolesarjev v domovino vrača v sobotnih popoldanskih urah.

Foto: KZS

Mladinska ekipa pred startom
Mladinska ekipa pred startom