sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ NA SVIŠČAKIH DRŽAVNI PRVAK V VZPONU

16. 8. 2021

Pretekli vikend so naši kolesarji nastopali v Ilirski Bistrici, kjer so se v soboto udeležili kriterija, v nedeljo pa državnega prvenstva v vzponu. Zelo uspešno je vikend končal Jaka Primožič z naslovom prvaka, uspeh je dopolnil Jaka Vovk z drugim mestom do 23 let.

Drugi Kolesarski vikend v Ilirski Bistrici kot so ga poimenovali organizatorji je imel letos spremenjen termin. V soboto so se po ulicah Ilirske Bistrice pri temperaturah krepko čez 30 stopinj kolesarji in kolesarke pomerili na dirki za kriterijske točke. Od naših kolesarjev je na stopničkah stal Jan Lešnik pri mlajših mladincih, ki je osvojil tretje mesto. Med starejšimi mladinci je bil najuspešnejši Martin Eržen na desetem, pri članih pa Jaka Primožič na šestem mestu.

VSI REZULTATI KRITERIJA

Bolj uspešna je bila za naše kolesarje nedelja, ko so se na Sviščake kolesarji udarili za naslove državnih prvakov v vzponu. Na dobrih 19 kilometrov dolgem vzponu z višinsko razliko okrog 800 metrov je v skupnem startu nastopilo 119 kolesark in kolesarjev. Absolutno najboljši čas je postavil Jaka Primožič, ki je s časom 42,03 postal novi državni prvak v vzponu. Njegov uspeh je z drugim mestom v kategoriji do 23 let in časom 45,00 dopolnil Jaka Vovk. Primožič je po dirki zadovoljen dejal: “Čeprav letos ni bilo tako močne konkurence, sem vseeno zadovoljen, to je le državno prvenstvo. Po startu, ki je bil zelo hiter smo ostali le štirje, nato pa sem se počutil dobro in v zadnjih desetih kilometrih napadel. Do vrha sem kolesaril v svojem tempu, na koncu pa sem po poškodbi ključnice vesel dobrega rezultata”.

VSI REZULTATI DP V VZPONU