sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ SE JE POKAZAL V ZADNJI ETAPI

18. 6. 2017

Z zadnjo etapo od Rogaške Slatine do Novega Mesta se je končala 24. Dirka po Sloveniji. Najbolj uspešni so bili kolesarji World Tour ekipe Bora Hansgrohe. Naši so priložnosti iskali v pobegih, najuspešnejši v generalni razvrstitvi je končal Čotar.

Luka Čotar

Dirka se je pričela s četrtkovo etapo od Kopra do Kočevja, kjer je imela slovenska reprezentanca svojega predstavnika. Primož Obal se je pridružil ubežnikom, ki jih je skupina ujela malo pred Kočevjem. Sprint glavnine in prvo zeleno majico je osvojil Irec Sam Benett, kolesar World Tour ekipe Bora Hansgrohe. Tik pred ciljem se je glavnina zapletla v padec, po katerem so v ozadju ostali tudi naši kolesarji. Na koncu je 43. končal Luka Čotar.
Tako kot prva etapa, se je tudi druga končala s ciljnim sprintom glavnine. Po 170 kilometrih iz Ljubljane, prek Kranja, Kamnika, Litije nazaj v Ljubljano je imel največ poguma in iznajdljivosti Luka Mezgec član avstralske Orice Scott, ki se je spretno izognil vsem padcem tik pred ciljem. Čotar je izvlekel 31. mesto.
Sobotna kraljevska etapa od Celja do Rogle je okronala zmagovalca letošnje dirke po Sloveniji. To je po sprintu trojice postal Poljak Rafal Majka iz Bore. Vsi kolesarji našega kluba so končali v “gruppetu”, ki je zaostal dobrih 24 minut.
V zadnji etapi do Novega Mesta pa je bil v pobegu skupine Jaka Primožič. Ubežniki so srečo poizkusili že po 10 kilometrih, a so ekipe sprinterjev uspešno kontrolirale njihovo prednost. V zaključku, ko je bila glavnina že popolnoma blizu je s samostojno akcijo poizkušal Primožič in se dostojno predstavil občinstvu tako v Novem Mestu kot tudi tistim za televizijskimi ekrani. Tudi njegov poizkus je bil žal neuspešen, zmagovalca je ponovno odločil sprint preko Kandijskega mostu, kjer je drugo etapno zmago na dirki osvojil Benett. Čotar je kot naš najbolši končal na 28. mestu, v generalni razvrstitvi pa je osvojil 76. mesto, ki zagotovo ni rezultat, ki so se ga nadejali naši kolesarji na čelu s trenerjem Matjažem Zevnikom pred startom dirke.

Pred našimi kolesarji je prvi naslednji večji cilj v sezoni, državno cestno prvenstvo v Kranju. V nedeljo se bodo na trasi Trstenik – Bašelj – Bela – Kokrica pomerili najboljši slovenski kolesarji kategorij mladincev in članov. O podrobnejših informacijah bomo na naši spletni strani pisali v naslednjih dneh.