sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ TRETJI V SEŠTEVKU ZA ZLATO KOLO

14.10.2019

S tradicionalno dirko v Podsmreki za Veliko nagrado Avtomojster se je končala letošnja sezona na slovenskih cestah. Na 6. mestu je sezono zaključil Jaka Primožič, ki je s tem obdržal tudi tretje mesto v seštevku za Zlato kolo.

V Podsmreki, kjer se vsak oktober zbere lepo število naših najboljših kolesarjev, se je z novo zmago Marka Kumpa končala letošnja sezona. Dolenjec je bil znova najhitrejši v sprintu glavnine in potrdil, da je najboljši sprinter v državi.

Dirka, na kateri so nastopili tudi starejši mladinci ter najboljši mlajši mladinci, se je sicer razpletla po pričakovanjih, v drugem krogu je glavnini ušla trojica kolesarjev, ki je bila vseskozi zelo složna. V ozadju so v lovu za ubežnike sodelovali tudi naši kolesarji, saj niso imeli predstavnika v begu. Po 70 kilometrih se je dirka končala z sprintom glavnine, kjer je bil najhitrejši Kump, na šesto mesto pa se je uvrstil Jaka Primožič, kot najboljši kolesar kranjskega kluba. Z zadnjo dirko se je razpletel tudi seštevek za Zlato kolo, kjer je v kategoriji do 23 let 3. mesto osvojil prav Primožič.

Foto: Prijavim.se