sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ USPEŠNO ZAČEL SEZONO V POREČU

18. 2. 2018

Danes se je z dirko v Poreču pričela nova sezona za našo člansko ekipo. Zahtevna preizkušnja, ki so jo dodatno otežili še dež ter mraz je terjala kar nekaj odstopov, predvsem pa je razveselila našega Primožiča, ki je osvojil odlično 4. mesto ter uspešno otvoril novo sezono.

Jaka Primožič v cilju GP Laguna Poreč

Nova sezona se je ponovno pričela z dirko v Poreču, kjer je vsako leto konkurenca izjemno dobra, kolesarji pa so željni dokazovanja, kar naredi dirko še posebej zanimivo in predvsem hitro. Letos je zahtevno traso dodatno otežilo še slabo vreme z dežjem ter temperaturami pod 5 stopinj celzija. Med vzponom na Motovun se je skupina kolesarjev dodobra razbila, kasneje se je v ospredju izoblikovala sedmerica kolesarjev, med katerimi je bil tudi naš Jaka Primožič. Po dobrih 4 urah je bil v cilju najhitrejši Italijan Paolo Toto, ki je napadel nekaj kilometrov pred ciljem, 13 sekund za njim pa je v cilj že prišla šesterica zasledovalcev med njimi tudi Primožič, ki se je udarila za drugo in tretje mesto. Najhitrejša sta bila Avstrijec in Italijan, takoj za njima pa je na 4. mestu končal Jaka Primožič.

Odličen rezultat je razveselil tudi vodjo ekipe Matjaža Zevnika, ki je bil kljub nekaj odstopom ostalih tekmovalcev zelo zadovoljen s predstavo ekipe. “Zadovoljen sem, da je Jaka uspel slediti najboljšim v zelo zahtevnih razmerah, ki so danes terjale davek pri nekaterih kolesarjih. Tudi vse ostale moram danes pohvaliti za borbo, saj takih razmer nismo vajeni. 4. mesto pa je za našo ekipo zelo lep rezultat, ki nam bo zagotovo vlil dodatne motivacije za prihodnje preizkušnje”, je misli na kratko strnil Zevnik. Prihodnjo nedeljo že sledi nova priložnost, z dirko v Izoli se bo sezona pričela tudi na slovenskih cestah.