sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRIMOŽIČ ZAOSTAL LE ZA ITALIJANOM!

4. 7. 2016

Jaka Primožič je pretekli vikend z reprezentanco nastopil na dirki prve kategorije, kjer so bili vsi Slovenci zelo uspešni! Najboljši od njih naš Primožič. Dečki v Madrisiu na dirki za Pokal Alpe Adria nabirali izkušnje.

85454f25292c274c29f0f9f0951aa3ab_XL
Jaka Primožič – v sprintu zaostal le za Italijanom

Dirke prve kategorije za starejše mladince od italijanskega mesta Montichiari v bližini Brescie do mesta Roncone, se je udeležila slovenska reprezentanca, med njimi je bil tudi Savčan Jaka Primožič. In prav Slovenci so bili povsem pri vrhu v končni razvrstitvi slabih 130 kilometrov dolge dirke, ki se je končala z zmago Italijana Alessandra Covija. Po 3 urah in 15 minutah dirkanja je Savčan Jaka Primožič, ki trenutno zaseda 5. mesto v svetovni razvrstitvi mladincev, premoč priznal le enemu in tekmovalcu in se tako uvrstil na odlično 2. mesto! Poleg Jaka je stopničko nižje stopil Tadej Pogačar (Radenska), 6. je bil Žiga Horvat (Tropovci).

Poleg Primožiča so v Italiji prav tako nastopali dečki, ki so se udeležili dirke za Pokal Alpe Adria v mestecu Madrisio v bližini Vidma. Najbolj uspešen je bil Gregor Durkov pri dečkih A, ki je v sprintu zasledovalne skupine osvojil 11. mesto. Dvojno slovensko zmago sta osvojila Gal Glivar (Adria) in Gaber Vandur (Tanin).

Foto: www.reportciclismo.com