Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PRVA DIRKA POKALA SLOVENIJE NA PTUJU

7. 4. 2019

Sezono v Pokalu Slovenije so v soboto odprle tudi mlajše kategorije deklic, dečkov ter mladink in mladincev. Na Ptuju so naši kolesarji in kolesarke uspešno nastopili in domov prinesli dve zmagi.

Petek in Cvjetičanin na čelu glavnine

Na povsem ravninski trasi, krogu dolgem štiri kilometre, so se najprej pomerili najmlajši dečki in deklice. V najmlajši kategoriji dečkov C sta se od naših najvišje uvrstila Vid Križnar in Oto Prevc, ki sta 12 kilometrov dolgo dirko končala na 11. oziroma 14. mestu. Pri dečkih B, ki so prevozili še za krog daljšo razdaljo je bil najuspešnejši Erazem Valjavec, ki je dirko končal na 7. mestu. “V sprintu sem prehitro začel sprintati, kar se je poznalo, saj sem hitro začel izgubljati pozicije. Na koncu sem vseeno zadovoljen, moja vožnja je bila povsem v redu, a potrebujem še nekaj hitrosti v zaključku”, je svojo vožnjo opisal Valjavec.
Najstarejši dečki A so prevozili 20 kilometrov in za zmago obračunali v sprintu. S povprečno hitrostjo slabih 36 kilometrov na uro sta se od naših najbolj izkazala Enej Božnar Prosen in Jan Lešnik, ki sta osvojila 7. in 8. mesto.

V ženskih kategorijah sta bili zelo uspešni Eva Prevc pri mlajših mladinkah in Ana Ahačič pri starejših mladinkah. Obe sta dirko končali v glavnini najboljših fantov in osvojili prvi zmagi v sezoni.

Dirki mlajših in starejših mladincev sta bili dolgi 40 oziroma 48 kilometrov. Mlajši mladinci so prikazali solidno predstavo, med dirko so imeli vseskozi dobro pozicijo a zamudili odločilen pobeg kolesarja Adrie Mobil. David Gregorič je iz kroga v krog večal svojo prednost in v cilju slavil dobro minuto in pol prednosti pred glavnino, ki se je v sprintu pomerila za drugo mesto. Tam je bil najhitrejši od naših Maks Cvjetičanin, ki je dirko končal na 6. mestu. Tik za deseterico so se uvrstili še Žiga Kalan, Aljaž Petek in Martin Eržen, ki so nastopili na prvi dirki v tej kategoriji in dobro pričeli sezono.
Med starejšimi mladinci je sicer prišlo do nekaj napadov iz skupine a se je dirka končala s sprintom glavnine, kjer so v deseterici najboljših končali štirje naši. Tik pod stopničkami na 4. mestu je svojo prvo dirko v tej kategoriji končal Žiga Udir, za njim pa še Luka Ziherl na 7., Luka Zlate na 9. in Matic Maček na 10. mestu.

Foto: Peter Gregorčič