sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

PRVA ZMAGA VALJAVCA PRI DEČKIH

23. 4. 2018

Preteklo nedeljo so v Dragatušu na dirki Pokala Slovenije nastopili naši dečki, deklice, ter mladinci in mladinke. Na izjemno zahtevni progi z veliko tehničnimi odseki je dobro nastopil tudi naš podmladek.

Erazem Valjavec na najvišji stopnički

Dirka v Dragatušu, ki je potekala že enajsto leto zapored, vsako leto ponudi zanimive dirke vseh mlajših kategorij, tudi mlajših dečkov D in E. Ekipa Kolesarskega kluba Kranj je nastopila v vseh kategorijah in tudi krojila razplet posameznih dirk. Pogumno je na svoji prvi dirki nastopil Urban Kalan, ki je v neuradni kategoriji dečkov E osvojil 2. mesto. Še bolje je pri dečkih C nadaljeval Erazem Valjavec, ki je sam opravil s trojico kolesarjev Adrie Mobil, ter v sprintu četverice osvojil svojo premierno zmago v tej kategoriji in bil po cilju zelo vesel uspeha:”Skoraj celotno dirko sem bil sam na čelu skupine, poizkušal sem z napadi na vseh delih kroga, a me je vedno prijel vsaj en kolesar Adrie. Nato sem prihranil nekaj moči za zaključek in v sprintu iztisnil vse iz sebe.

Uspešni so bili tudi ostali kolesarji in kolesarke, Neja Kalan in Ana Ahačič sta dosegli novi zmagi v sezoni, Žan Križnar in Žiga Kalan pri dečkih A najvišji letošnji uvrstitvi, zelo zahtevno preizkušnjo pri mlajših mladincih pa je tik za stopničkami zaključil Matic Maček. Vse rezultate dirke si lahko pogledate na tej povezavi.